MS-TIK 5-4 e.str. (1-0) (2-2) (1-2) (0-0) (1-0)

Sterk hjemmeseier til MS etter nytt straffedrama.

Oppdatert: (11.10.2005)

Før kveldens kamp var vi spente på om søndagens seier over VIF bare hadde vært et blaff, eller om gutta skulle fortsette å prestere. Og prestere gjorde de, til tider langt over evne. MS var godt med på notene i den første perioden, og Matti Järvinen fortsatte storspillet mellom stengene. 14 nye skudd stoppet han før den første hvilen. En av redningene var av det nesten umulige slaget, nærmest en backhandredning på streken. MS hadde også sine sjanser, men måtte få en gavepakke rett foran Wiberg før det ble scoring. Man roter sjelden bort pucken ustraffet når Stian Einbu venter foran målvakten. 32 sekunder før pause åpnet Einbu julepresangen på forskudd, og plasserte innholdet i nettet bak Wiberg.

Fire minutter ut i andre periode sendte Mats Wikstrand avgårde et ikke direkte knallhardt skudd mot Wiberg, den pucken spratt inn mellom skinnene, og MS ledet 2-0. Etter dette fulgte en litt tung periode for MS. TIK scoret to ganger, den første i undertall. Halveis i kampen hinket lagkaptein Espen Pettersen ut med skade. Noen minutter lå nervene utenpå MS-draktene, og vi så tegn på at ting kunne rakne. Men igjen fikk MS en viktig vitamininnsprøytning kort tid før pause. En utrolig sjanse ble skapt foran Wiberg, og Mathias Trygg bommet først på tomt mål. Men Mathias gir seg ikke så lett, sekundet etter lurte han pucken inn fra baksiden av målet mens Wiberg fortsatt befant seg i motsatt hjørne.

Som i kampen mot VIF, måtte MS åpne den tredje perioden i undertall. Og få sekunder før MS fikk fullt lag satte TIK inn utligningen. Drøye fem minutter ut i perioden var det hjemmelagets tur igjen. Jens Eriksson utnyttet mer rot foran Wiberg, og satte inn nok et ledermål for MS. Denne gangen varte gleden bare noen sekunder, et knallhardt og trolig dekket skudd fra blå føk inn bak Järvinen. Sisteperioden skulle etter hvert bli en kamp med ryggen mot veggen, selv om MS i enkelte bytt truet trønderne i motsatt ende av banen. Men etter hvert skulle også dommeren komme i fokus. Vi hadde ikke før sagt at lista nå burde ligge høyt for utvisninger, så fikk MS to relativt billige i rask rekkefølge. MS måtte spille en lang periode i 3 mot 5, men nå var innsatsviljen til å ta og føle på. Etter å ha kjempet som de berømte løvene klarte gutta den utfordringen. Bare for å bli pålagt en ny tre minutter før full tid. Da sirenen gikk etter ordinær tid var ikke bare det ene poenget, men også den moralske seieren allerede sikret.

Også i forlengningen pådro MS seg en tominutters utvisning, men jo tynnere det ble i rekkene, jo større ble innsatsen. Fem minutters sudden rullet unna uten noen avgjørelse. I straffene måtte MS klare seg uten Jens Eriksson, da han fikk en ekstra timinutter i forlengningen. Sami Markkanen var førstemann ut på MS, de som ikke har fortrengt det vil huske at han scoret på 3 straffer mot MS i fjor. Vi var spente på om han ville være like sikker i grønn drakt, og Sami skuffet ikke. Wiberg ble fintet nesten ned på Østensjøvannet før pucken havnet der den skulle. Med 1-0 var egentlig straffene avgjort allerede, Järvinen hadde nemlig bestemt seg for at nok var nok. Fire ganger prøvde TIK seg, fire ganger gikk de tomhendt vekk. Den fjerde redningen ble matchvinnende, etter at Stian Eriksen hadde satt straffemål nummer to på det fjerde MS-forsøket.

Den innsatsen MS-gutta la for dagen i kveld var på elitenivå. At det er mulig å spille så godt med 3 og 4 mann på isen med den spillerstallen MS rår over er ganske utrolig. Her lyste det av en vilje som vokste jo eldre kampen ble. Vi har nevnt de alt for få backene, i kveld jobber igjen hver enkelt så intenst at vi knapt merker hvor få de er. I tillegg gjør flere av spillerne i rekkene foran en formidabel innsats også defensivt. Fremover på banen fortsetter blant andre juniorene Trygg og Roest å gjøre livet utrygt for motstanderne. MS har nå fått et løft som knapt virket mulig for bare tre dager siden. Kritikerne har fått svar på tiltale, men nå blir det trolig godt for sliterne å få noen dagers kampfri. Etter kveldens runde ble det klart at MS møter Lillehammer i bonuskampene. Dette blir viktige kamper for MS dersom de skal beholde kontakten med lagene foran.