VIF-MS 0-2 (0-0) (0-0) (0-2)

Dersom noe uforutsett skulle inntreffe....

Ved LS
Oppdatert: (09.10.2005)

... forhold dere rolig. Det var den rutinemessige beskjeden fra speaker før kampen. Han drømte neppe om at det skulle smelle en bombe av sportslig karakter ute på isen. For det var lite som talte for at MS skulle ta med seg alle poengene i kveld, og selv ikke den mest ukuede optimist kunne vel drømt om at laget skulle holde nullen. Ikke siden 25. november 1997 hadde MS slått VIF i en seriekamp. Den gangen var det unge utgaver av tvillingene Trygg, brødrene Walbye og Joakim Wiberg (i sin debutkamp i norsk hockey) som sto bak triumfen. Kveldens seier var om mulig en enda større bombe.

Det har vært sagt og skrevet mye om back-krisen i MS, men i kveld viste gutta hvor mye som kan oppnås ved å jobbe sammen som et lag. Det var heller ingen ulempe at VIF trolig spilte sin dårligste kamp på mange år. Tempoet var til tider labert, noe som hjalp MS til å stå distansen ut denne gangen. De to første periodene ble målløse, og MS skulle begynne tredjeperioden med en mann mindre på isen. Vi fryktet en gjentagelse av de siste 20 minuttene mot Comet, men denne gangen kom det ingen sprekk. Dette til tross for at hjemmelaget til tider presset heftig. For dette skulle også bli Matti Järvinens store dag. Finnen ble benket etter sine to første kamper i MS-trøya, men i kveld fikk han en ny sjanse. Og den tok han så til de grader vare på. Gang på gang ryddet han opp da VIF-spillere kom alene mot ham. Matti snappet pucken, og de returene som kom ble i langt større grad enn tidligere styrt ut til siden.

Først 8.51 ut i den siste perioden kom kveldens første scoring. Mathis Olimb hadde nesten sonet ferdig en tominutter for VIF da Espen Pettersen klinte til med et knallhardt direkteskudd fra blålinjen. Utagbart for Tommy Lund. Også kveldens andre og siste scoring kom da MS spilte 5 mot 4. Sami Markkanen serverte et tversoverpass til Miroslav Stolc, som banket til på direkten. Spilleren som ikke kom med på VIF ble dermed den som punkterte kampen - for MS. VIF produserte nok sjanser til å vinne kampen bare i løpet av de siste fem minuttene, men Matti Järvinen hadde stengt igjen goalen. I kveld viste han til fulle hvor viktig det er å ha en sikker siste skanse. Da kan man ta med seg poengene selv på en dag da det offensive spillet er under gjennomsnittet.

Ellers er det gledelig å se at MS i kveld klarte seg gjennom 7 tominuttere (enkelte av dem av det billige slaget) uten å slippe inn baklengs. I kveld ble ikke oppgaven med å rydde unna i egen sone overlatt til backer og målvakt alene, alle tok i et tak der det var behov for det. Det var da også hardt arbeid og ikke finspill som sikret sesongens første seier. Vi gratulerer gutta med en etterlengtet seier over VIF, la oss håpe det ikke blir 8 år til neste gang!

KampfaktaPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS