MS-Comet 4-8 (4-3) (0-1) (0-4)

MS kjempet tappert, men sprakk i siste periode.

Ved LS
Oppdatert: (06.10.2005)

Etter Petter Skollas avgang er det svært så tynt besatt på backplassen hos MS. Med 5 faste backer igjen i stallen måtte Espen Pettersen nok en gang ned på backplass. Comet parkerte raskt inne i MS-sonen, og var tidlig oppe i en 2-0-ledelse. MS kviknet litt til da Thomas Jordhøy rundet Kucirek og reduserte etter tolv minutter. Gutta fant snart ut at Kuca ikke hadde dagsformen inne, to minutter senere feide Jon Rømoen inn utligningen. Og ytterligere to minutter senere var unggutta til MS på ferde. Mats Wikstrand, Lasse Fjeldstad og Niklas Roest viste friske takter i ungdomsrekka, og det ble Niklas som fikk æren av å gi MS ledelsen for første gang i kampen. Comet utlignet to minutter før pause, men sekunder senere var ungdommen på farten igjen. Wikstrand sendte MS opp i en ledelse som holdt til pause, tross 6-20 i skuddstatistikk i perioden.

Midtperioden ble ikke like hendelsesrik. Her scoret Comet et tidlig mål i power play, ellers var perioden relativt jevn. Kucirek forlot isen etter første periode, og kollegaen var ikke like gavmild. Med 4-4 før de siste 20 var nervene i spenn, men også i tredje periode skulle Comet få en tidlig scoring. Mye av spillet foregikk deretter inne i MS-sonen. Fremover fikk ikke MS til det store etter hvert som kampen ble eldre, men spenningen holdt seg til drøyt halvspilt sisteperiode. Comet scoret da to ganger i rask rekkefølge, og kampen var punktert. I sluttminuttene sørget Comet for å kopiere resultatet fra treningskampen, med 4-8. Med få backer merket MS kjøret i den siste perioden, selv om flere av våre bakerste menn gjorde en heroisk innsats. Jon Rømoen fikk en fortjent bestemannspris, og Rune Sundeng ofret liv og lemmer i kjent stil. Likevel rant altså baklengsmålene inn. Det kan også nevnes at Anders Ganer sto en bedre kamp enn 8 baklengsmål kan tyde på. Kanskje er det på tide å la noen av backene fra eldre junior få prøve seg på a-laget, slik at det blir mindre belastning på hver enkelt spiller i forsvaret. Offensivt har flere yngre spillere blitt benyttet med hell.

Ellers kan vi nevne at utvisningene med fordel kunne vært jevnere fordelt mellom lagene, uten at vi bruker dette som unnskyldning for tapet i kveld. I tillegg til at MS nå rår over få backer, var igjen Axel Grusell ute på sidelinjen med skade. Også han en spiller med styrke defensivt. Nykomlingen Miroslav Stolc fikk sin debut i dag, men var vel ikke den som imponerte mest hos MS. Søndag er det duket for lokaloppgjør mot VIF på Jordal Amfi, her har MS litt å hevne etter 2-9 i årets første treningskamp.