Sparta-MS 4-2 (1-0) (2-1) (1-1)

Nytt knepent MS-tap i Sparta Amfi.

Oppdatert: (04.10.2005)

Til denne kampen hadde MS fått Sami Markkanen tilbake etter skade. Kveldens første Spartascoring måtte Sami se fra utvisningsboksen 12.11 inn i den første perioden. Dette ble den eneste scoringen i første periode. Snaue fire minutter ut i andre periode var MS-gutten Martin Røymark på ferde i feil drakt, og la på til 2-0 for hjemmelaget. Tre minutter senere var det MS sin tur til å få uttelling i overtall, Espen Pettersen klinket pucken opp i krysset bak Smångs. En ny Spartascoring før pause gjorde utgangspunktet vanskelig før siste periode. MS hadde en stor målsjanse i sluttsekundene av andre periode, men kom ellers bare til 7 skudd totalt i de to første periodene.

2.22 ut i tredje og siste periode fikk Sami Markkanen en mulighet han ikke takket nei til i power play, og med reduseringen til 2-3 var et lite håp tent. Men gleden ble igjen kortvarig, et par minutter senere var det igjen Sparta sin tur til å score i overtall. Denne gangen var det Niklas Roest som satt utvist. Like før hadde MS hatt en god målsjanse i undertall. I siste halvdel av perioden spilte MS tre ganger i overtall, men nå uten uttelling. I sluttminuttet tok MS ut målvakten og spilte 6 mot 4, men flere scoringer ble det ikke i kveld. Total skuddstatistikk ble 36-18. Anders Ganer fikk igjen bestemannsprisen for MS, det kan virke som om konkurransen fra Järvinen har gitt Ganer den ekstra skjerpingen han trenger for å prestere.

MS er så langt ikke det slaktofferet mange har spådd, men poengene sitter foreløpig langt inne. En liten luke blir det oppover til lagene i midtsjiktet, i og med at alle slår alle i de øvrige kampene. Torsdag kommer Comet på besøk til Manglerudhallen. Haldenslaget sjokkåpnet sesongen med en tidlig serieledelse, men fikk i kveld en liten sprekk med 2-6 hjemme mot Lillehammer.