MS-Stavanger Oilers 2-6 (0-2) (1-4) (1-0)

Undertall ødela nok en kamp for Manglerud Star.

Oppdatert: (02.10.2005)

MS var før kveldens kamp UPC-ligaens beste lag i overtall, og like suverent det dårligste laget i undertall. Snaut midtveis i kveldens første periode holdt MS pucken inne i Oilersonen i et langt bytt i power play, men uten å få uttelling denne gangen. Isteden ble det gjestene som utnyttet en av sine første målsjanser i kampen, kort tid etter at laget var fulltallig. Og i denne kampen var det Oilers som skulle få vise seg frem i overtall. Denne scoringen ble nemlig lagets siste der MS hadde 5 utespillere på isen. Etter snaue 12 minutter scoret Jari Kesti mens MS hadde en spiller utvist. Flere scoringer ble det ikke i perioden, selv om Stavangerlaget skrudde tempoet opp de siste minuttene.

I andre periode kom dommeren i fokus. 1.03 ut i perioden kom Mathias Trygg alene mot keeper etter en horribel tabbe av bakerste mann hos Stavanger. Mathias klarte til slutt å lure pucken inn under keeper Höglund, men siden pucken spratt inn under leggskinnet hans igjen ble det protester fra Pål Gulbrandsen og co. Dommeren godkjente målet, og fra vår posisjon kan vi trygt berolige vår gamle venn Pål med at pucken var langt inne i kassa før den spratt ut igjen. Snaue 7 minutter ut i perioden kom situasjonen som punkterte denne kampen. Axel Grusell kom rett fra utvisningsboksen, og fikk lov å være på isen i 10 sekunder før han igjen ble sendt ut i snickarboden. Samtidig fikk MS en lagstraff for 6 spillere på isen. Og i spill 3 mot 5 mistet Rune Sundeng kølla, slik at MS nærmest ble stående igjen med 2,5 mann på isen. Oilers takket ikke uventet med å legge på til 3-1. Og på toppen av det hele hadde dommeren før scoringen igjen rukket å få armen i været for en avventende utvisning, slik at MS måtte fortsette med 3 utespillere. Igjen ble det for tøft å stå imot, og med 1-4 hadde gjestene kontroll. Ytterligere to ganger i perioden fikk Oilers spille i overtall, begge ganger havnet pucken i MS-buret.

I tredje periode klarte MS med ett unntak å holde seg unna utvisningsboksen, og da er gutta på høyde med de fleste. Også i denne kampen skulle vi få en MS-scoring i overtall. 13 minutter ut i perioden fikk vi en ny redusering, i spill 5 mot 4. Jonny Fjeldstad styrte inn Espen Pettersens skudd fra blå. Den siste perioden ble dermed vunnet 1-0. Kanskje ikke den store trøsten i det, selv om gjestene etter kveldens kamp er serieleder i UPC-ligaen. Oilers var også gjennom på en kontring alene mot Järvinen i sluttsekundet, men sirenen lød noen tidels sekunder før pucken trillet i mål. Dermed stoppet det på 2-6. Nok en gang er undertallsspill det store problemet for MS. I tillegg har ikke Matti Järvinen så langt vært den matchvinneren man håpet på. Han må vise bedre spill enn i kveld om han ikke igjen skal skyves ut på sidelinjen av Anders Ganer. I kveld vant MS skuddene med 31-27, likevel taper man altså så klart som 2-6.

Ellers merker vi oss at MS ser ut til å ha et lite hjemmekompleks. Også i treningskampene var gutta klart best på bortebane. Så langt har den eneste hjemmeseieren kommet i treningskamp mot Grüner. Borte har vi i trenings- og seriekamper blant annet slått 3 svenske lag samt Frisk, og spilt uavgjort to ganger mot Lillehammer. Det er nesten så man kan driste seg til å foreslå busstur til hjemmekampene. Tirsdag skal gutta ut i bortekamp mot Sparta, et lag som i motsetning til MS hittil har vært desidert best på egen is. Sparta har vært variable i prestasjonene så langt, men blir en ny tøff motstander for MS.