MS-Frisk 3-6 (0-2) (2-2) (1-2)

MS våknet halveis i kampen mot Frisk/Asker.

Oppdatert: (29.9.2005)

Årets utgave av MS ser ut til å først få blod på tann når de ligger under i målprotokollen. Og da helst med 3-4 mål. I kveldens kamp våknet gutta på 0-3, snaut halveis ut i andre periode. I en god periode for MS reduserte Mathias Trygg, som til nå har scoret i samtlige seriekamper. MS jaget en ny scoring, men fikk isteden et nytt baklengsmål mot seg et par minutter senere. Ny redusering ved Stian Eriksen ga MS håp om et nytt respektabelt resultat.

Undertallsspillet skulle igjen bli ødeleggende for MS, selv om laget også skapte målsjanser med en mann mindre på banen. I spill 5 mot 4 satte Frisk det punkterende målet i tredje periode, like etter at MS hadde vært på en kontringsvisitt oppe hos Vidar Wold. Ny MS-redusering ble jobbet inn av Thomas Jordhøy snaue to minutter før full tid, og Matti Järvinen forlot MS-målet til fordel for en ekstra utespiller. Dessverre vant Frisk pucken akkurat i det Järvinen var på vei over vantet, og det var klar bane inn til det tomme buret.

MS endte igjen på et relativt pent resultat, men i UPC-ligaen holder det ikke å våkne etter halvspilt kamp om det skal bli poeng. MS har vist seg relativt effektive så langt når de først setter inn støtet offensivt. I kveld ble backene våre rundet litt for enkelt til tider, og keeperdebutant Järvinen fikk en vanskelig oppgave. Han reddet mange skudd, men ga også mange returer. Disse må i større grad feies unna, her fikk Frisk en del gratis dobbeltsjanser. Järvinen viste også at han er en offensiv målvakt, hans raske oppspill bør kunne gi en del ekstra kontringssjanser når spillerne venner seg til dem.

Søndag er det Stavanger Oilers sin tur til å gjeste Manglerudhallen. Dette er det eneste laget i UPC-ligaen MS aldri har slått, fire innbyrdes kamper har endt med fire tap. Sist MS var oppe i toppserien var de faktisk langt nærmere poeng i Siddishallen enn hjemme på Manglerud. Stavangerlaget har så langt tre seire og ett tap i årets serie, og blir en tøff motstander. Her gjelder det å ikke bli kontret i senk av Kesti og co. Som en liten kuriositet har MS faktisk scoret nesten dobbelt så mange mål som Oilers så langt denne sesongen (15 mot 8). Men mens MS har sluppet inn desidert flest mål av samtlige lag, har Oilers holdt tett bakover med bare 6 baklengs på 4 kamper.

Videoklipp av Stian Eriksens scoring (10,6 mb, .mov-format)