MS-Storhamar 5-7 (0-3) (2-3) (3-1)

MS spurtet for sent mot storfavorittene fra Hamar.

Ved LS
Oppdatert: (25.9.2005)

Storhamar gikk ut i et tempo et skaderammet MS-lag ikke var i nærheten av å matche, og etter fire minutter lå den første pucken bak Anders Ganer. MS kom bedre inn i tempoet etter hvert, men mot slutten av perioden pådro laget seg to utvisninger. Storhamar takket for hjelpen med å score to ganger til før pause.

Undertallsspillet har vært en akilleshæl for MS så langt, kveldens kamp ble langt ifra noe unntak. Keeperspillet har også vært ustabilt, noe som var bakgrunnen for at finske Matti Järvinen ble hentet inn. Han ble dessverre ikke spilleklar til i kveld. Sami Markkanen og Tom Hammerstad var også blant de som måtte stå over. MS er fra før tynt besatt på backplass, og i kveld måtte også Klas Aarlid se kampen fra sidelinjen. Likevel klarte MS det kunststykke å bare la Storhamar komme til 4 skudd i andre periode. Det hjalp bare så lite, siden Storhamar klarte det enda større kunststykke å score på 3 av disse 4 skuddene. De fleste av Storhamars scoringer i kveld kom i overtall. Om MS sliter i undertall denne sesongen, så har de fått langt bedre tak på overtallsspillet. Thomas Jordhøy og Axel Grusell ordnet hver sin scoring i power play i andre periode. To sene MS-utvisninger i perioden banet igjen vei for Storhamar, som scoret ett mål like før, og ett like etter pause.

På 7-2 virket kampen mer enn avgjort, men MS nektet å gi seg før sirenen lød. En respektløs Mathias Trygg lekte til tider alpinist mellom Storhamars backer, som skal være seriens desidert beste. 7 minutter ut i tredje periode gikk han kjøkkenveien, og scoret på frekkeste vis. Bare sekunder senere feide Jens Eriksson inn en ny redusering mot en Storhamarkeeper som så ut til å være i koma etter forrige scoring. MS hadde dessverre startet sluttspurten i seneste laget, selv om Johnny Fjeldstads redusering drøye tre minutter før full tid skapte en ørliten spenning i kampen. Likevel, denne sluttperioden viste at det bor mer i MS-laget enn mange har trodd. Offensivt produseres det nok til å vinne kampene, kun to lag i UPC-ligaen har scoret mer. Utfordringen blir å holde tett bakover, spesielt i undertall. Med få tilgjengelige backer blir keeperspillet desto viktigere. 17-18 i skudd og 5-7 viser at dette ikke var keepernes aften. Fra tribunen fulgte en spent Matti Järvinen med, mannen som kan bli en nøkkelspiller for MS om han innfrir forventningene.