MS-Comet 4-8 (2-3) (0-2) (2-3)

Ingen optimal generalprøve for MS før seriestarten.

Oppdatert: (18.9.2005)

Kampen mot Comet åpnet med friskt tempo og bra trøkk i taklingene. Gjestene fikk score to ganger før Lasse Fjeldstad sørget for kveldens første MS-scoring. Patrik Molberg fyrte av et skudd som Fjeldstad elegant styrte inn med ryggen mot mål. Gjestene skulle etter hvert bli litt for effektive for MS denne kvelden, på bare 8 skudd i første periode scoret de tre ganger. MS reduserte igjen før pause ved Erik Wallace, på et nytt pent angrep.

Fire minutter ut i andre periode fikk vi se et friskt slagsmål mellom Stian Eriksen og Lars Jøran Anderson, som endte med tidlig dusj for begge to. Anderson så ut til å starte knuffingen ganske uprovosert, han kastet etter hvert hanskene og dengte løs på en liggende Eriksen. Cometspilleren ble da også belønnet med en tominutter ekstra. Men dette overtallet utnyttet MS dårlig. En svak klarering i MS-sonen førte til at gjestene kunne kontre inn 2-4 i undertall. En ny dårlig klarering i spill 5 mot 5 endte i nok et baklengsmål. I denne perioden slet MS bakover, samtidig som de fikk lite til i motstanderens sone. Comet var også nær enda en scoring i undertall mot slutten av perioden, da fikk de en dobbeltsjanse hvor det ene skuddet gikk i stolpen.

48 sekunder ut i tredje periode økte gjestene sin ledelse i overtall. Et par minutter senere var det MS sin tur til å få uttelling i power play. I spill 5 mot 3 satte Stian Einbu inn reduseringen til 3-6. Deretter gikk kampen i dvale noen minutter, før Thomas Jordhøy sørget for ny redusering i overtall etter snaue 14 minutter. Dessverre måtte MS tåle ytterligere to baklengsmål før perioden var omme, slik at 4-8 ble det lite flatterende sluttresultatet. MS vant skuddstatistikken både i første og tredje periode, og med 32 skudd i mot bør man ikke slippe inn 8. Verken Anders Ganer eller MS-forsvaret var på det nivået de må ha i UPC-ligaen. Fremover var det en del pent spill, men ikke nok når det renner inn enkle mål bakover.

Førstkommende torsdag begynner alvoret. MS får en tøff start med Stjernen borte og Storhamar hjemme i de to første kampene. Etter 13 treningskamper med variert motstand viser statistikken 5 seire, 1 uavgjort og 7 tap. Så langt har MS vært klart best på bortebane, med 4 seire, 1 uavgjort og 2 tap. Vi husker blant annet at det ble tap i hjemmekampene mot Frisk og Lillehammer, seier og uavgjort borte mot de samme lagene. Så får vi se hva den statistikken er verdt i seriedebuten mot Stjernen i Stjernehallen på torsdag.