Furuset-MS 6-5 (3-3) (1-0) (2-2)

Hasardiøs dribling i sluttsekundene avgjorde naboduellen mot Furuset.

Oppdatert: (01.9.2005)

Forrige sesong var de fleste oppgjørene mellom MS og Furuset jevne og målfattige. I kveldens første periode rant det inn begge veier. Vertene åpnet klart friskest, og det var ikke ufortjent da hjemmelaget tok ledelsen snaut midtveis i perioden. Få sekunder senere mistet Bjørn Opperud et tilsynelatende enkelt skudd over linjen, dette mens MS var i overtall. Men MS slo raskt kontra, Pål Skogli skar kort tid senere gjennom på venstrekanten og plasserte pucken bak Furusets keeper. Og i neste bytt kom reprisen på det målet, denne gangen regissert av Mathias Trygg. Furuset stakk igjen opp i ledelsen etter drøye kvarteret, med en fin avslutning opp i krysset bak Opperud. Igjen svarte MS, Stian Eriksen gjorde ingen feil alene med keeper, og ordnet 3-3 før første pause.

Mens Furuset var det førende laget i den første perioden, tok MS over det meste av spillet i den andre. Men dessverre uten tellende resultat. MS pepret målvakten fra alle kanter, men det meste ble enkel keepermat. Furuset var effektive og omsatte en av sine få sjanser i mål tidlig i perioden. Også i den tredje perioden fikk Furuset en tidlig scoring, dermed ble MS liggende bak og jage. Erik Wallace reduserte etter glimrende forarbeid av Mathias Trygg, og også i denne perioden var det MS som styrte det meste av spillet. Snaue to minutter før full tid satte Pål Skogli inn utligningsmålet fra en mølje foran kassa. Det så ut til at i hvert fall halve æren skulle reddes, men i sluttsekundene av kampen fikk MS Patrik Molberg utvist. Mathias Trygg tok hånd om pucken ved egen målgård, men istedenfor å klarere den enkelt ut valgte han å drible. Resultatet ble scoring til Furuset med fem sekunder igjen på klokka. Heldigvis for Mathias har "snickarboden" brent ned, og det sto verken poeng eller UPC-plass på spill denne gangen. Dette ble i hvert fall en nyttig lærepenge for unge Trygg, som frem til da hadde vært en av våre klart beste spillere.

MS har til nå ikke hatt fullt lag i noen av treningskampene, og stadige småskader og sykdom gjør det vanskelig å få spilt inn de femmerne man ønsker. I dagens kamp manglet Jon Rømoen, Axel Grusell, Jens Eriksson og Thomas Jordhøy. Flere spillere med lite eller ingen istid i kampene frem til nå fikk prøve seg, med varierende hell. Det gjøres fortsatt for mange personlige feil, og 6 baklengsmål mot Furuset kan verken målvakt eller utespillere være fornøyd med. Trøsten får være at tilsvarende treningskamp i fjor endte med 5-0 til Furuset. Allerede kommende helg skal MS ut i to nye treningskamper, da kommer Osby og Grüner på besøk til Manglerudhallen.