MS-VIF 2-9 (1-3) (1-2) (0-4)

Variabelt og rustent spill i første treningskamp.

Ved LS
Oppdatert: (18.8.2005)

MS hadde ikke valgt noen enkel motstander i den første treningskampen, noe som vel er like greit i en sesong der ingen kamper blir enkle. Starten på kveldens forestilling ble i hvert fall underholdende nok. 13 sekunder tok det før VIF hadde satt den første pucken bak Anders Ganer. MS slo kontra fra neste dropp, og med Wallace og Einbu 2 mot 1 var det duket for høstens første MS-scoring. Alene med Tommy Lund gjorde Einbu ingen feil, og det sto 1-1 etter 27 sekunder. Men gleden ble kortvarig, etter 48 sekunder var VIF igjen i føring. 3 scoringer før 50 sekunder er spilt er relativt sjelden kost. Resten av perioden ble svært så målfattig i forhold, med en ytterligere scoring til gjestene.

På stillingen 5-1 til VIF i andre periode, viste noen av våre nykommere seg frem. En hardt arbeidende Thomas Jordhøy fikk spilt pucken inn foran kassa, der Jens Eriksson og Sami Markkanen sto i kø for å score. Sami viste seg igjen som en effektiv mann foran mål, og signerte sin første scoring i MS-trøya. De grønne måtte dessverre tåle mange utvisningsminutter i denne kampen, og mot slutten av midtperioden spilte laget i nesten to minutter 3 mot 5. I undertallet slapp gutta med skrekken, det kunne nesten se ut som om forsvarsspillet fungerte bedre med 3 mann på banen.

I den tredje perioden ble det lite å glede seg over. Anders Ganer fikk smertelig erfare forskjellen mellom 1. divisjon og UPC-ligaen i kveldens kamp. Han var langt unna den formen han viste i serie og kvalikspill i fjor, og måtte se fire pucker til bak seg i den siste perioden. Han endte med en redningsprosent på drøye 74, et godt stykke unna de 94 han hadde i 1. divisjon. Flere av målene må han ta på egen kappe, men det hjalp heller ikke at enkelte av backene i beste fall så ut som rundingsbøyer. Her var det nok mye 1. divisjonstempo (og hard trening, håper vi) som satt igjen i beina til spillerne. Et par gode eksempler på at pucken ikke trillet vår vei, fikk vi se da den motstridige gummiskiva lekte seg på målstreken bak Ganer. Ikke godt å se fra vår posisjon om pucken var inne, men godkjent scoring ble det. Få sekunder senere hadde MS et stolpeskudd. Begge deler typiske situasjoner når motgangen kommer.

Mens keeper og backer fikk slite, var det flere lyspunkter å spore i den offensive delen av spillet. Her ble det tidvis presentert småpent spill, selv om uttellingen kunne vært bedre. De to målene som kom var pene, og vi merket oss også at gutta var raske til å snu spillet og komme på kontringer. Her finnes det absolutt potensiale. MS måtte forøvrig klare seg uten rutinerte Axel Grusell i kveld, han sto over pga en kneskade. Nå skal det også sies at kveldens motstandere er betydelig svekket fra laget som vant "the double" i fjor. Det blir nok en vesentlig styrket utgave vi møter i seriespillet.

Søndag er det ny kamp og nye muligheter, da er det Lillehammer som kommer på besøk. Det er ingen grunn til å henge med hodet over kveldens tap, vi husker første treningskamp i fjor. 8 baklengsmål mot Grüner må vel sies å være hakket verre enn 9 mot VIF Hockey. Og vi husker alle hvordan forrige sesong endte!Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS