Comet-MS 6-0 (4-0) (1-0) (1-0)

MS tapte i Halden, men kvalikdramaet fortsetter.

Oppdatert: (10.3.2005)

Poengsjansene i kveldens kamp forsvant allerede i den første perioden, da Comet scoret hele 4 mål på 8 skudd. Anders Ganer som spilte en stor kamp mot Comet i Manglerudhallen, hadde ikke dagen i kveld. Han ble byttet ut etter tre baklengsmål som trolig alle ville vært hindret av Ganer på en normalt god dag. Bjørn Opperud fikk ingen enkel oppgave da han kom inn på et tidspunkt hvor usikkerheten hadde bredt seg i MS-forsvaret. Før perioden var omme måtte også han kapitulere. Og da 5-0 kom ett minutt ut i andre periode fryktet vi virkelig stygge sifre. Men MS spilte seg gradvis opp etter en svak start, samtidig som Comet etter hvert nøyde seg med å sikre seieren. MS-gutta spilte seg etter hvert til noen målsjanser i andre periode, og i tredje periode var det stort sett MS som hadde kontroll på pucken. Gutta var svært nær et trøstemål ved flere anledninger, men pucken ville ikke inn. Isteden var det Comet som kunne fastsette sluttresultatet til 6-0 like før full tid.

MS var aldri i nærheten av poeng etter den uheldige starten på kampen, og etter hvert ble det langt mer spennende å følge med på resultatene fra kampen i Bergen. Der ledet Furuset gjennom store deler av matchen, og til slutt kom meldingen om Furusetseier 3-2. Dette danner grunnlaget for en meget dramatisk avslutning på denne kvaliken. Hjelpen fra Furuset betyr at MS selv kan avgjøre hjemme i Manglerudhallen søndag. Med tre poeng mot Furuset er MS sikret opprykk, uansett utfall av kampen mellom Comet og Bergen. Ved 2 eller 1 poeng til MS søndag, er vi avhengige av at Bergen ikke tar flere poeng enn oss. Med Bergenstap i Halden trenger MS med andre ord bare ett poeng mot Furuset. Men Furusets seier i Bergen har også en bivirkning. Nå kan nemlig også Furuset rykke opp, men kun dersom de tar tre poeng mot MS. De er i tillegg avhengige av hjelp fra Comet.

Det går med andre ord mot en vanvittig spennende avslutning på denne kvaliken. Vi håper publikum kjenner sin besøkelsestid søndag, nå som gutta har sjansen til å avgjøre opprykket på egenhånd. Dette kan bli en av de mest spennende og avgjørende kamper som er spilt i Manglerudhallen på mange år. Vi ønsker alle gutta lykke til, og begynner nedtellingen til søndag kl 1700....