Furuset-MS 2-3 e. str.

Sesongens første seier over Furuset satt langt inne.

Ved LS
Oppdatert: (03.3.2005)

MS etablerte seg meget raskt inne i Furusetsonen i kveldens kamp, og fikk også tidlig muligheten til å spille i fem mot tre i over minuttet. Men uttellingen lot vente på seg. Det var MS som styrte alt i den første perioden, og Furuset skapte ingenting de første 20 minuttene. Dessverre ble gjestenes målvakt skutt varm med litt for mange enkle skudd, og han skulle etter hvert bli kampens dominerende spiller. Første periode endte målløst, selv om MS til tider hadde et sterkt trykk på vertene. Skuddstatistikken som ble lest opp etter første periode (6-7) ble stort sett møtt med hoderystende humring på tribunen.

I andre periode kom et adskillig piggere Furusetlag på banen. De kunne likevel ikke hindre MS i å notere kveldens første scoring. Stian Eriksen og Axel Grusell kom gjennom 2 mot 1, og da "Grusse" fikk pucken servert på sølvfat scoret han sitt og MS' tredje mål i kvaliken. Ting så bra ut helt til MS pådro seg to utvisninger i rask rekkefølge snaut midtveis i kampen. Da viste Furuset seg meget effektive i power play, og benyttet anledningen til å sette to pucker bak Ganer. Med andre ord to meget dyre utvisninger. Resten av perioden ble et trist kapittel for MS, som nesten ikke skapte noe offensivt etter baklengsmålene.

I tredje periode gikk MS derimot rett i angrep, og produserte flere store målsjanser i løpet av de første par minuttene. Furuset satset kun på kontringer i denne perioden, mens MS naturlig nok presset stadig høyere etter hvert som minuttene rant unna. Det så lenge ut til at Furuset skulle stikke av med alle poengene, noe som ville vært i overkant flatterende. MS skapte nok målsjanser til å vinne komfortabelt, men pucken slo seg vrang hver gang gutta kom gjennom på blank. Først med 3.12 igjen på klokka skulle MS få uttelling. Espen Pettersen fyrte av et kanonskudd opp i krysset, og endelig var Furusets keeper sjanseløs. Like før den situasjonen var Ulvene gjenom 2 mot 1, og hadde muligheten til å punktere. Ved den anledningen orket ikke slitne MS-spillere å følge. Men istedenfor 3-1 ble det altså 2-2 og forlengning.

Som i forrige kamp endte fem minutters spilleforlengelse målløst. MS hadde den største målsjansen, da Martin Røymark var alene gjennom med keeper. Men Haapaniemi var igjen i det umulige hjørnet. Vi hadde ikke den store troen på straffegevinst mot denne mannen, spesielt ikke da Stian Einbu brant første straffe mens Markkanen scoret for Furuset. Også Tom Cato Myhre bommet for MS, før Erik Wallace etter hvert ordnet balanse i regnskapet. En av Furusets straffer gikk i stolpen bak Ganer, og det ble til slutt Klas Aarlid som skulle få bli matchvinner. Han sendte MS i føringen på lagets fjerde straffe, og etter at Jon Rømoen hadde misset, reddet Ganer den siste og avgjørende. Anders Ganer ble kåret til bestemann hos MS, mens Furusets Haapaniemi utrolig nok ikke fikk bestemannspremien for sitt lag.

Endelig fikk vi altså oppleve en seier over Furuset, men den er ikke helt uten bismak. Det kunne se ut som om den tøffe bataljen mot Comet kostet litt for mye krefter, for det var mange tunge bein å se i dag. Samtidig ble alt for mange opplagte målsjanser sløst vekk. MS kunne og burde avgjort denne kampen lenge før, og det hadde unektelig sett lysere ut videre i kvaliken med tre poeng her. Søndag går turen til Bergen, og med gevinst der er fortsatt andreplassen innen rekkevidde. Med dagens seier har MS i hvert fall grepet om tredjeplassen, så får vi håpe at gutta kan slå til med en aldri så liten overraskelse i byen mellom de syv fjell.