MS-Bergen 1-4 (0-2) (1-0) (0-2)

MS tapte i en spillemessig jevn kamp mot Bergen.

Oppdatert: (24.2.2005)

I den første perioden av kveldens kamp så MS ut til å ha unødvendig mye respekt for gjestene. Gutta ble liggende litt for langt bakpå i innledningen, og skapte lite eget spill de første 20 minuttene. MS-spillerne fikk naturlig nok mindre tid og rom enn de er vant med fra kamper mot Ski og Viking, men gjestene viste på ingen måte noe avskrekkende godt spill. Effektive var de imidlertid. To ganger i perioden fikk de det lille de trengte av tid og rom foran Bjørn Opperud, og det var nok til at de ledet 2-0 ved pause. I andre periode var MS friskere fremover på banen, og Bergenslaget satset stort sett på kontringer. Denne gangen var ikke de røde like effektive, og bare to minutter ut i perioden skapte Axel Grusell ny spenning i kampen med et reduseringsmål i overtall. Ellers ble det mye Hawaii-hockey med mange kontringer begge veier og upresise avslutninger i denne perioden. Likevel en godkjent periode av MS, som vant skuddene 9-3.

I tredje periode startet MS enda friskere, og hadde allerede i åpningsminuttet to store målsjanser. Begge ble stoppet av vår gamle venn Zdenek Kucirek i Bergensmålet. MS fortsatte å produsere, og ved en anledning danset pucken på mållinjen. Pucken var faktisk godt over linjen ifølge godt plasserte supportere bak målet, og spillerne feiret også scoring. Kuca fikk slått pucken ut igjen, og målet ble dessuten dyttet ut av stilling ved den anledningen. En omdiskutert situasjon, men det ble aldri dømt mål. Bergen satset for en stor del på kontringer også i siste periode, og etter at MS hadde satt Kuca på flere prøver ble det typisk nok Flyers som fikk gå opp og avgjøre kampen. Etter 12.37 økte gjestene sin ledelse til 3-1, et demoraliserende baklengsmål for MS som var inne i en god periode. Med snaue to minutter igjen av kampen tok MS ut Opperud i et siste forsøk på å komme ajour. Et dristig foretak når man ligger under med to mål, og når man vet at innbyrdes målforskjell kan bli avgjørende. Dessverre gikk det som det ofte gjør, pucken havnet til slutt i det tomme MS-målet. At pucken gikk via en MS-kølle gjør ikke saken bedre.

Det mest skuffende med denne kampen er faktisk at man taper en kamp der motstanden langt fra var uoverkommelig. MS hadde som nevnt kanskje litt for mye respekt fra start, og kunne med fordel ha gått mer offensivt ut. Laget kviknet til i de to siste periodene, og vant også skuddene 22-20 sammenlagt. Dessverre ble Kucirek tungen på vektskålen, med flere avgjørende redninger. Kuca var som alltid aktivt ute med spaken, og stoppet mange MS-muligheter på den måten. Han ble da også fortjent kåret til gjestenes bestemann. MS kunne og burde fått med seg poeng i kveldens kamp. Men selv om Flyers var overraskende svake, så var de det lille hakket bedre i avgjørende situasjoner. MS skal likevel ikke være sjanseløse i returoppgjøret om de røde ikke leverer mer enn dette på egen is. Flere av våre rutinerte spillere gjorde en god jobb med å nøytralisere motstanderne, og det ble til tider ikke spart på noe i taklingene. Enda mer aggressivitet fra start, og mindre respekt for motstanderen, så kan dette bli bra.

Søndag er det duket for en ny tøff hjemmekamp for MS, da kommer Comet på besøk. Det svenskdominerte Haldenslaget vant komfortabelt 8-2 over Furuset i første kamp, og blir en hard nøtt å knekke også for MS.