MS-Ski 15-2 (1-1) (5-0) (9-1)

Fra laber start til kanonavslutning i årets 1. divisjon.

Ved LS
Oppdatert: (20.2.2005)

MS åpnet denne sesongen med mildt sagt variable prestasjoner i treningskampene, og i første halvdel av sesongen måtte laget ofte slite for poengene. Siden har formkurven stort sett bare gått oppover. Den samme utviklingen fikk vi se i årets siste seriekamp. Første periode var spillemessig svak, og pucken gikk for det meste som en sprettball mellom umotiverte spillere. Det eneste høydepunktet i perioden kom da Patrik Molberg sendte MS i ledelsen på et skudd fra blå. Forøvrig hans første scoring på a-laget. Gjestene utlignet etter at en retur fra Opperud fikk en vrien sprett og havnet rett på en Ski-kølle. Perioden endte 1-1, og spillet ble av den harde kjerne karakterisert som 2. divisjonshockey.

Kvarteret ut i andre periode var MS kommet i føring med 3-1, fortsatt uten å levere noe stort spill. Men så våknet poengkongen Stian Einbu. De siste fem minuttene av perioden ble målscoren doblet, og Einbu var innblandet i alle tre målene. Og utover i tredje periode begynte MS virkelig å få flyt i spillet. Gutta lekte seg med gjester som ikke hadde noen sjanse da tempoet økte. Og når MS først låste opp lekestua fikk vi se en mengde flotte scoringer. Rekken med Einbu, Ytterdahl og Wallace var nok en gang i slag, og når disse gutta er i sin beste form er det moro å se på. Einbu ble kreditert 4 mål og 3 assist i kveld, og med utrolige 13 poeng på de to siste kampene er han poengkonge i 1. divisjon. Ett av de fineste målene denne rekka gjorde kom da Einbu fintet skudd og sendte pucken videre til Wallace, som hadde fri vei til åpent mål.

En annen som leverte så det holdt i kveld var Klas Aarlid, som i tillegg til å passe backplassen signerte fem assist. Han var også involvert i en av kveldens morsomste scoringer, hvor han spilte gjennom Axel Grusell alene mot keeper. Axel bommet delvis og fikk ikke vippet pucken opp, isteden skled den elegant mellom keepers leggskinn og i mål. En heldig, men overlegen scoring. MS satte som vanlig inn flere unge spillere etter hvert som kampen skred frem, og ungdommen sto også for et av av de penere målene mot slutten av kampen. Håkon Stensbak ble assistert av juniorkollegene Roest og Heiberg, og Håkon fikk virkelig kanontreff da han knallet inn 14-2 fra skrått hold like før slutt. Dette er bare et utvalg av de ikke mindre enn ni scoringene MS kunne notere seg for i tredje periode. At Ski også fikk et trøstemål i perioden bryr vi oss lite om i kveld.

Det er sjelden vi ser en så bratt stigning i en og samme kamp, fra en meget svak første periode til det rene festspill i den siste. Hvis målet med kveldens kamp var å få flyt og selvtillit inn i laget, kunne man neppe fått noen bedre avslutning. Etter en slik siste periode er egentlig den største utfordringen å komme ned igjen på jorda, og det tror vi gutta klarer raskt. Alle vet at nivåforskjellen er stor på et bunnlag i 1. divisjon, og det som venter oss i kvaliken. Torsdag må alle sanser være skjerpet, for da nytter det ikke å sove seg gjennom første halvdel av kampen. Klarer gutta å tette igjen bakover, samtidig som man tar med seg noe av festspillet til møtet med Bergen, kan Kucirek og co fort slite for tilværelsen. Vi gratulerer hele MS-laget med en strålende sesong i 1. divisjon, og ønsker lykke til i kvaliken. Der har vi alt å vinne og intet å tape.