MS-Viking 13-1 (6-0) (6-0) (1-1)

MS reddet lørdagsunderholdningen med storseier mot Viking.

Oppdatert: (12.2.2005)

På vei inn til oppvarmingen ble a-lagsgutta møtt av 93-laget, som nettopp hadde vunnet 12-1 over Stjernen. De "store" gutta kunne selvsagt ikke være dårligere, og det ble tidlig klart at kveldens kamp ville bli en målfest. Gjestene fra Stavanger hang ikke med i svingene, og et effektivt MS-lag ledet hele 6-0 ved den første pausen. Og moroa fortsatta i andre periode. Før kampen var halvspilt ledet MS 11-0, og vi begynte å tro på at vi skulle få se 20-tallet. Men uttellingen i andre halvdel av kampen skulle bli adskillig dårligere for MS.

Vikinggutta skal ha ros for at de aldri ga opp, de kjempet tappert mot overmakten gjennom hele kampen. Laget foretok et vellykket keeperbytte på 8-0, og i tredje periode skapte de også en og annen målsjanse på kontringer. Forsvarsspillet til MS ble selvsagt også etter hvert preget av stor ledelse og liten motstand. Minuttet før full tid fikk en Vikingspiller stå mutters alene foran Anders Ganer, og med bare 54 sekunder igjen på klokka sprakk nullen for Ganer. Siste periode endte 1-1, og vi kan nok snakke om en liten motivasjonssvikt selv om MS dominerte stort også i denne perioden.

Rekken med Pettersen, Grusell og Roest/Eriksen var kanskje den som gjorde Vikingspillerne mest svimle i dag. Den var en konstant trussel i hvert bytt. Grusell ble kampens beste poengplukker med 1 mål og 5 assist. Også trioen Røymark, Stensbak og Forsberg forsynte seg grådig av poengene. Mest skuffende i kveld var kanskje rekken med poengkongsemnene Ytterdahl og Einbu + Erik Wallace, disse nøyde seg med ett poeng hver i kveldens kamp. Men om Vikingforsvaret er like gavmildt i morgendagens kamp, bør det være gode sjanser for ytterligere klatring på poengstatistikken også for disse gutta.