MS-Furuset 3-3 (0-0) (3-1) (0-2)

Det ble poengdeling i toppkampen mellom MS og Furuset.

Oppdatert: (26.1.2005)

MS har fortsatt til gode å stille sitt beste mannskap mot Furuset denne sesongen, og i kveld måtte de klare seg uten Stian Eriksen og en småskadet Axel Grusell. Likevel var det våre helter i grønt som kom best igang. Den første perioden ble en relativt jevnspilt affære, uten mange skudd eller målsjanser. Men MS må likevel sies å ha hatt et lite overtak på spillet i åpningsperioden. I sluttminuttene var to spillere i rask rekkefølge alene gjennom med Furusets keeper uten å få skikkelig kontroll på pucken. Perioden ebbet ut på 0-0 etter 7-4 til MS i skudd.

I den andre perioden fikk vi se et MS-lag som presset høyt fra start. To Furusetutvisninger tidlig i perioden forsterket dette. I spill fem mot fire ble TC Myhre spilt gjennom etter et fint pass fra Klas Aarlid, og alene med keeper gjorde TC ingen feil. Etter ledermålet kjørte MS til tider rundt med Furuset, det var følgelig helt fortjent da Lars Erik Forsberg elegant styrte et skudd fra Klas Aarlid i mål til 2-0. Og Espen Pettersen så ikke ut til å savne rekkekameratene Eriksen og Grusell da han satte inn 3-0 etter fint forarbeid av kvikke Niklas Roest. MS viste meget bra spill i store deler av den midtre perioden, men en redusering av Furuset i sluttminuttene hadde negativ innvirkning på de grønne. Gutta virket plutselig mer engstelige for å slippe inn flere baklengs, enn sultne på flere scoringer. Selv i to minutter 5 mot 3 lyktes ikke MS i å få det befriende 4-1-målet, man kom aldri nærmere enn to stolpeskudd. Her savnet vi mer bruk av en skuddsterk spiller som Espen Pettersen på backplass.

I begynnelsen av tredje periode så det likevel ut til at MS hadde god kontroll på kampen, men etter noen minutter begynte ting å gå galt. Et MS-angrep ble stoppet av Marius Andersen, som alene med Anders Ganer satte inn et nytt reduseringsmål. Sekunder senere misset TC Myhre en tilsvarende sjanse på motsatt side, og like etter ble Erik Wallace Johansen utvist i to minutter. Han fikk ikke sitte mange sekunder i fryseboksen før Furuset hadde utlignet til 3-3 på et skudd fra blå. Furuset fikk selvsagt en voldsom vitamininnsprøytning av dette, og i sluttminuttene av kampen var det Ulvene som førte kampen. Ved en anledning kom en Furusetspiller alene med Ganer, men spilleren havnet selv i buret mens Ganer tok hånd om pucken. De siste fire minuttene spilte MS i undertall, og slik kampen utviklet seg kunne Furuset fort ha avgjort til sin fordel. Men det endte altså 3-3, noe man kun kan si seg fornøyd med om man ser på den siste perioden isolert. Furuset vant skuddene hele 16-6 de siste 20 minuttene, mao en liten kollaps av MS som ledet klart i skudd etter de to første periodene.

MS unngikk et nytt tap mot Furuset, men samtidig ble det siste håpet om å vinne 1. divisjon ganske sikkert spolert. Hvis vi skal se fremover mot kvaliken så viste den første halvdelen av kampen at det er fullt mulig for MS å slå Furuset, selv om det altså har vist seg vanskelig så langt i sesongen. Håpet er selvsagt å få et skadefritt mannskap til alvoret begynner. Men det at man gir fra seg en 3-0-ledelse er helt klart betenkelig. Og vi sitter med en følelse av at problemet sitter i psyken hos spillerne og ikke i treningsgrunnlaget. Et uheldig utfall av noen få situasjoner på isen gir store konsekvenser for spillet når usikkerheten brer seg i laget. Disse problemene må MS få bukt med før kvalifiseringen starter. Nå gjelder det å ta med seg de positive elementene videre. Det er nok å hente fra dagens kamp, spesielt fra den andre perioden. Klarer MS å fullføre dette spillet i tre perioder, også når pucken tidvis spretter feil vei, så kan mye være gjort.