MS-Gjøvik 5-3 (1-0) (0-3) (4-0)

MS snudde 1-3 til 5-3 i en spennende sisteperiode.

Oppdatert: (23.1.2005)

Sist Gjøvik var på besøk i Manglerudhallen fikk de så hatten passet, med hele 11 baklengs i sekken. Kanskje var det derfor gjestene la seg litt bakpå i den første perioden, man fikk nemlig inntrykk av at laget hadde litt i overkant mye respekt for MS de første 20 minuttene. MS klarte likevel ikke skape all verden, men gikk til pause med ledelse 1-0 etter en scoring av Morten Ytterdahl.

I andre periode virket Gjøvik langt friskere i beina, og satte straks opp tempoet i kampen. Stian Eriksen pådro seg tidlig en liten disiplinærstraff, og MS måtte klare seg fem minutter i undertall. Dette klarte gutta bra, men det kostet kanskje litt for mye krefter.  For i minuttene etter at laget ble fulltallig gikk ting litt i oppløsning. I løpet av snaue sju minutters spill fikk Gjøvik tre billige scoringer, mens MS-spillerne vimset rundt uten mål og mening.

Men i den tredje perioden viste gutta en helt annen vilje, og kampen ble raskt styrt tilbake i det rette sporet. Allerede 1.47 ut i perioden kunne Rune Sundeng pirke pucken over mållinjen, og drøye tre minutter senere slengte Vidar Østli ivei et dekket skudd som føk uhindret inn bak Gjøviks keeper. Og etter åtte og et halvt minutt sendte Espen Pettersen MS i ledelse med et knallhardt skudd i vinkelen fra kloss hold.

I mange kamper sitter vi med inntrykket av at MS gir bare akkurat så mye som trengs for å holde motstanderne unna, og det var også tilfelle i kveld. For etter tre MS-scoringer var det Gjøvik som tok initiativet igjen, og i sluttminuttene slet MS-gutta med å få pucken ut av egen sone. Snaue minuttet før slutt pådro MS seg dessuten en utvisning, slik at Gjøvik med keeper i boksen kunne sette på 6 utespillere mot 4. Det kunne fort ha kostet MS poeng, men heldigvis fikk Espen Pettersen tak i pucken og kunne sette 5-3 i tomt bur 16 sekunder før full tid.

MS er nå klare for kvaliken, og kan konsentrere seg om å spille seg i form. Men håpet om å vinne 1. divisjon er heller ikke ute. Klarer gutta å vinne toppkampen mot Furuset onsdag, er Ulva fra Groruddalen bare ett feiltrinn fra å snuble på oppløpet. Selvsagt forutsatt at MS vinner sine øvrige kamper. Det er med andre ord et stykke igjen å gå ennå. Men en seier mot Furuset vil uansett gi selvtillit før lagene skal møtes til langt viktigere kamper i kvaliken. Etter kveldens kamp har MS forøvrig allerede scoret flere mål enn Furuset, (som har tre kamper mer spilt), og Stian Einbu topper poengstatistikken foran Furusets Sami Markkanen.

Vi oppfordrer alle til å møte opp for å støtte gutta i toppoppgjøret førstkommende onsdag.