MS-Kongsvinger 5-2 (1-1) (2-0) (2-1)

MS tok to nye poeng og nærmer seg kvalikspill.

Oppdatert: (20.1.2005)

Etter forrige rundes drilleparty mot Ski var det forfriskende å se en motstander som forsøkte å spille hockey igjen. Første periode ble fartsfylt og relativt jevnspilt, med mange skudd mot begge keepere. MS kom best i gang, og kunne notere kveldens første scoring ved Stian Eriksen. I andre halvdel av perioden kom gjestene mer med i kampen, og to og et halvt minutt før pause ordnet de utligning i spill fem mot fire. Ved den anledningen hadde Ganer vært ute på en liten tur i rundvant, og rakk tilbake akkurat i tide til å få med seg Kongsvingers utligningsmål på kloss hold.

I andre periode satte MS fart på skøytene, og Kongsvinger slet til tider med å holde følge. Men kampen var mer enn halvspilt før MS igjen kom foran i målprotokollen. Espen Pettersen bråsnudde og klinket til med en hard ispuck som fant veien bak Kongsvingers målvakt. Fire minutter senere var det Lars Erik Forsberg som fikk treff på et skudd fra blålinjen. Med 3-1 til pause følte vi oss relativt rolige, med tanke på at MS pleier å vinne de fleste tredjeperioder komfortabelt.

Men gjestene fra Kongsvinger hadde på ingen måte gitt opp kampen om poeng. To minutter ut i tredje periode fikk KILs toppscorer Krister Sætre stå helt umarkert foran kassa og sette inn reduseringsmålet. I de neste ti minuttene sto kampen og vippet. For første gang siden Furuset var på besøk i Manglerudhallen fikk vi se en kamp med spenning og nerve. Og den nervekrigen var det MS som vant. Tolv minutter ut i perioden kom Stian Einbu alene med keeper, og etter en iskald avslutning av Einbu var MS igjen to mål foran.

Seks minutter før full tid kom den siste spikeren på plass i kista. MS spilte i undertall da Martin Røymark rundet en utspilt keeper og satte pucken i tilnærmet tomt mål. MS pådro seg flere utvisninger i sluttminuttene, og måtte i en lengre periode spille 3 mot 5. Dette taklet gutta bra, og en tremålsseier skulle bli dagens fasit. Kanskje ikke det beste resultatet MS har levert denne sesongen, men gjestene skal ha honnør for at de holdt tempo og intensitet på et akseptabelt nivå. Det er ingen tvil om at denne typen kamper gir langt bedre trening for et kvalikspill enn en ren overkjørsel av svake motstandere.

Søndag kommer Gjøvik på besøk til Manglerudhallen. I løpet av få dager kan MS være formelt klare for kvalifiseringsspill. Men ingen tviler vel i dag på at det uansett blir MS som slår følge med Furuset i kvaliken.