MS-Lørenskog 6-1 (1-1) (1-0) (4-0)

Siste periode reddet nok en kamp til seier for MS.

Oppdatert: (05.1.2005)

MS brukte noen minutter på å få sirupen ut av beina i kveldens kamp, og det var Lørenskog som åpnet best. Gjestene fyrte av flere skudd mot Bjørn Opperud før MS hadde rukket å våkne etter juleferien. Først da de grønne fikk spille to minutter i spill fem mot tre ble det lagt et visst press på Lørenskogs keeper, dog uten tellende resultat. Ledermålet kom først etter snaue kvarteret, da Martin Røymark havnet bak mål etter et soloraid. Derfra serverte han pucken til Lasse Fjeldstad, som enkelt kunne dytte pucken over streken. Etter noen trege åpningsminutter dominerte MS etter hvert sterkt i denne perioden, men istedenfor flere MS-mål ble det Lørenskog som kunne kontre inn 1-1 på en av sine få målsjanser i første periode.

I den andre perioden fortsatte MS å produsere skudd på mål, men det virket ikke som om gutta hadde den store troen på det de holdt på med. Flere av våre mest rutinerte spillere virket tafatte og tunge i beina i denne kampen. Et lyspunkt i en heller tam periode var at Morten Ytterdahl kom utpå igjen etter skadefraværet, og det ble han som fikk score periodens eneste mål. Alene med keeper vippet han pucken opp i krysset, og MS var igjen foran i målprotokollen. Lørenskog produserte også en del i denne perioden, men lyktes ikke med å overliste Opperud i MS-målet flere ganger.

I tredje periode skrudde endelig MS-gutta opp tempoet et hakk, og det var alt som skulle til for å punktere kampen. Perioden var bare 41 sekunder gammel da Martin Røymark sendte en pasning fra rundvant til Lars Erik Forsberg foran mål. "Larsa" styrte pucken inn på direkten, og med denne scoringen gikk lufta ut av Lørenskogballongen. 22 sekunder senere satte Morten Ytterdahl inn sitt andre mål for kvelden, etter pass fra Stian Einbu. Det var godt å se Morten tilbake i form etter skadeavbrekket, og rekken med Einbu, Ytterdahl og Wallace fikk etter hvert vist noen små glimt av det finspillet de leverte i desember.

Etter snaue ni minutters spill i tredje periode satte Stian Einbu inn 5-1 på straffeslag, før Tom Cato Myhre fulgte opp med scoring alene mot keeper bare 15 sekunder senere. Flere mål ble det ikke i denne kampen, og vi kan vel oppsummere med at tredjeperioden også denne gangen reddet en heller begredelig forestilling til seier og et hederlig resultat. Det er en positiv trend at gutta stadig oftere vinner sisteperiodene med store sifre. Så får vi heller tilgi laget at de av og til bruker litt for lang tid på å komme igang. Søndag er det ny hjemmekamp mot Hasle, og vi håper å se friskere MS-bein fra start i den kampen.