MS-Grüner 8-2 (1-1) (3-1) 4-0)

Juniorene på a-laget lekte seg med Grüner i Manglerudhallen.

Oppdatert: (08.12.2004)

Til kveldens kamp hadde MS fått tilbake Tom Cato Myhre, mens Axel Grusells comeback i MS-trøya ble ytterligere forsinket av sykdom. MS stilte dermed med mange juniorer også i kveldens kamp, men det skulle vise seg å bli "a blessing in disguise".

Første periode ble imidlertid ingen festforestilling. Klas Aarlid satte inn et tidlig ledermål på en retur, men Grüner kom tilbake og utlignet til 1-1 i spill fem mot fire. Begge lagene virket slitne og uinspirerte i denne perioden, tempoet var lavt og feilpasningene florerte. Kort sagt en ganske så kjedelig affære. Det skulle i det hele tatt ta ganske lang tid før det tok av i denne kampen. Åtte minutter ut i andre periode ordnet Espen Pettersen nytt ledermål til MS, i spill fem mot tre. Også denne gangen kom scoringen etter en retur fra keeper. Og som forrige gang svarte Grüner med et uligningsmål i spill fem mot fire.

Niklas Roest, Peter Andersen og Fredrik Thinn tilhører alle den gode 86-årgangen i MS. I kveld ble de plassert i samme rekke, og 12.25 ut i andre periode sendte Niklas Roest MS i ny ledelse etter fint samspill med rekkekameratene. Denne trioen skulle etter hvert bli meget sentral. Men 18 sekunder før pause var det den "eldre garde" i laget som viste seg frem. Jon Rømoen og Espen Pettersen kom gjennom på en kontring, og det ble til slutt Rømoen som kunne stupe frem og sette pucken bak en utspilt målvakt. En psykologisk viktig scoring for MS rett før den siste pausen.

I tredje periode startet juniorene showet for alvor. Drøye fem minutter ut i perioden satte Peter Andersen inn pucken fra en mølje foran målet. Snaue tre minutter senere var trioen Roest, Andersen og Thinn på farten igjen, og det ble Thinn som kunne avslutte en fin kontring med å finte ut keeper og sette inn kveldens sjette MS-scoring. Fredrik Thinn fikk også assist da Niklas Roest ordnet 7-2 noen minutter senere, og etter 13.45 satte Fredrik punktum med nok en scoring. Disse tre juniorene var altså arkitektene bak hele 5 mål i kveld, en ganske enestående innsats av 18-åringene. Lagledelsen hos MS forsto også tydeligvis at dette var kveldens ubestridte stjernespillere, for det ble mye istid på unggutta i siste periode. De mer rutinerte spillerne kom rett og slett i skyggen av ungdommene i kveldens kamp, og det er et hyggelig problem med tanke på fremtiden.

Nå tar MS ferie fra seriespillet frem til januar, og da var det jo greit å kunne gå av banen med en klar seier i kveld. Med kveldens to poeng er MS hele 8 poeng foran Grüner på tredjeplass, og må gå på en alvorlig kollaps på nyåret om det ikke skal bli kvalikplass på laget. Med tanke på at flere sentrale spillere fortsatt er syke eller skadet, kan det gjøre godt med noen ukers pause fra seriekamper. Samtidig har nå juniorene med sitt forrykende spill vist at MS faktisk kan stille med fire gode rekker om laget blir skadefritt etter jul.