MS-Furuset 1-3 (1-1) (0-1) (0-1)

Et skaderammet MS-lag tapte knepent i toppkampen.

Oppdatert: (05.12.2004)

MS stilte til start uten Stian Eriksen, Morten Ytterdahl og Tom Cato Myhre, og Axel Grusell rakk ikke å få papirene i orden før denne kampen. Dermed var det meget tynt fremover i rekkene hos MS, men i første periode var det likevel MS som var det førende laget. Laget skapte 3-4 fete målsjanser som de ikke klarte omsette til scoring. Isteden var det typisk nok Furuset som fikk ta ledelsen på en kontring, en av lagets få scoringsmuligheter i den første perioden. MS svarte et par minutter senere, da Lars Erik Forsberg feide inn 1-1 etter et pass fra Peter Andersen fra bak målet.

I andre periode var Furuset mer på hugget fra start, og det ble ikke lettere for MS da målscorer Lars Erik Forsberg pådro seg en liten disiplinærstraff midtveis i perioden. MS mistet dermed enda en av sine beste offensive spillere, og sto igjen med bare tre seniorer blant løperne. Dessuten ble laget presset kraftig på defensiven i de fem minuttene i undertall. Gutta kjempet som løver og en opplagt Anders Ganer holdt pucken unna. Men det lange undertallet tæret på kreftene, og et par minutter etter at MS var fulltallige var Furuset foran med 2-1. En scoring som nesten måtte komme i en periode da Ulvene til tider presset heftig.

Etter at Forsberg forsvant ut, ble det enda mer istid på juniorene. Vi fikk naturlig nok ikke se noe finspill i kveldens kamp, men det var ikke mye å si på krigingen og innsatsviljen gutta la for dagen. I sluttminuttene tok MS ut målvakten, og presset med seks utespillere. Furuset hadde flere muligheter til å sette pucken i det tomme målet, ved den første anledningen agerte Rune Sundeng keeper, og gjorde en mesterlig redning. Furuset bommet også en gang til for åpent mål, men ved den tredje anledningen satt pucken i det tomme målet. Dermed seier 3-1 til Furuset i toppoppgjøret. Ikke helt ufortjent, men MS var likevel oppmuntrende nær poeng med tanke på hvilke spillere som manglet.

MS må nå rette blikket fremover mot en ny tøff kamp mot Grüner førstkommende onsdag. Det blir sikkert nok en hard batalje, der Grüner garantert har stor interesse av å knappe inn forspranget opp til MS. Det er en smule bittert at man skulle rammes av skader og sykdom nettopp foran disse viktige kampene mot Furuset og Grüner, men tross alt hell i uhell at dette skulle skje nå som det nærmer seg juleferie.