Kongsvinger-MS 1-4 (0-2) (0-0) (1-2)

Espen Pettersen fikk mål, assist og seier i comebacket for MS.

Oppdatert: (28.10.2004)

Espen fikk klarsignal til å stille kort tid før onsdagens kamp, dermed var det et forsterket MS-lag som møtte opp på Kongsvinger. Kveldens tredjerekke besto av Niklas Roest, Espen Pettersen og Lars Erik Forsberg, og det ble denne rekka som fant nettmaskene først. Etter sju og et halvt minutt var alle tre involvert i en trippelsjanse, og det var til slutt Forsberg som lyktes i å overliste Kongsvingers meget gode målvakt.  MS var det førende laget i denne perioden, og Kongsvinger kom stort sett til små og få målsjanser. I MS-målet fikk Anders Ganer fornyet tillit, og han stoppet det som kom på en grei måte. Tom Cato Myhre økte MS-ledelsen med en velplassert puck opp i krysset etter 13.41, dette skuddet var den ellers så akrobatiske KIL-målvakten sjanseløs på.

Andre periode ble jevnere, men hjemmelaget skapte fortsatt ikke det helt store av sjanser. Anders Ganer holdt tett også i denne perioden, det samme gjorde "Chirre" på motsatt side av banen. I starten av tredje periode satte MS inn nådestøtet. Espen Pettersen sendte ivei et skudd som danset på mållinjen, og han klarte selv å gi pucken den ekstra dytten den trengte. 3-0, og laget så ut til å ha bra kontroll. I hvert fall frem til Martin Røymark fant ut at Kongsvinger fortjente en liten gavepakke. Et sleivpass til feil adresse, og dermed sprakk nullen for Anders Ganer drøye åtte minutter ut i siste periode. Etter dette mistet MS litt av det trykket de hadde hatt, men hjemmelaget var likevel ikke flinke nok foran mål til å true MS-poengene. I sluttminuttet tok laget ut målvakten, med det resultat at Stian Einbu kunne sette 4-1 i det tomme målet.

Forrige kamp mot Kongsvinger endte med MS-seier 2-1, denne gangen ble det altså 4-1. Espen Pettersen tilfører laget nødvendig rutine, og leverte mål og assist i comebacket. Han pådro seg også liten disiplinærstraff i sluttsekundene, men det har lite å si når kampen er vunnet. Det er liten tvil om at han blir en solid forsterkning for MS. I kveld ble det heller ikke nødvendig å toppe laget like hardt som vi har sett i en del tidligere kamper. Med den spillerstallen MS nå rår over, begynner man å nærme seg tre solide rekker. I forsvaret var Jon Rømoen ute med skade, men de øvrige backene medvirket til at det ikke ble skapt mange sjansene foran Anders Ganer. Anders må likevel fremheves for sin sikre opptreden i målet, han reddet 24 av 25 skudd. Det negative i kveld var kanskje overtallsspillet, her ble MS gjentatte ganger stresset til å gjøre feil. Laget hadde faktisk bedre kontroll - og skapte mer - i spill fem mot fem. Men alt i alt en bra gjennomført kamp av de grønnkledte i kveld.