Lørenskog-MS 3-5 (2-1) (1-2) (0-2)

MS snudde 1-3 til seier 5-3 over Lørenskog.

Oppdatert: (14.10.2004)

Kampen mot Lørenskog startet på ingen måte bra for MS, da hjemmelaget feide inn 1-0 på sin første målsjanse etter 32 sekunder. MS svarte med utligning av Lars Erik Forsberg et par minutter senere, men det var likevel en del rusk i MS-maskineriet i den første perioden. Det var ikke mye produktivt angrepsspill å se fra de grønne, isteden ble det Lørenskog som igjen kunne ta ledelsen etter passivt forsvarsspill hos MS. Først mot slutten av perioden klarte MS å etablere et visst press, men som så ofte før ble motstanderens keeper skutt god. Lørenskog fikk også god hjelp av stolpen ved et par anledninger, dermed beholdt laget ledelsen til pause.

Utover i andre periode ble MS stadig mer dominerende, men fortsatt var det vanskelig å få pucken over målstreken. Dette var langt lettere for Lørenskog, som etter en miss av Bjørn Opperud kunne øke sin ledelse 5.30 ut i perioden. På det tidspunktet så det ikke videre lyst ut for MS, men heldigvis hadde laget viljen til å kjempe seg inn i kampen igjen. Snaut halveis kom et viktig reduseringsmål. Stian Einbu spilte frem Stian Eriksen, som avsluttet kontringen med scoring. Fem minutter senere var Eriksen på farten igjen. Først ble det fyrt av et skudd som så ut til å sprette inn i mål og ut igjen, uten at det ble blåst for scoring. Men Stian Eriksen var ikke dårligere enn at han scoret på neste forsøk rett etter dropp, dermed var det igjen balanse i regnskapet. Mot slutten av perioden hadde MS gode muligheter til å ta ledelsen, det kanskje beste forsøket hadde Tom Cato Myhre da han forsøkte seg på en dragning ala "Foppa". Dessverre stoppet pucken i snøhaugen ved stolperota. Noen som sa typisk MS-flaks?

Ledermålet skulle isteden komme på langt mindre spektakulært vis. Vidar Østli fyrte av fra blå 16 sekunder ut i siste periode. Langt fra noe kanonskudd, men enkelte ganger forteller reklamen sannheten: Det enkle er ofte det beste. MS var i føring for første gang, og de kommende minuttene hadde laget mange muligheter til å punktere kampen. Men etter hvert som det neste målet lot vente på seg, begynte nervene igjen å gjøre seg gjeldende. Ledelsen hang i en tynn tråd ved et par anledninger, aller mest tynnslitt ble nervetrådene da Lørenskog plutselig hadde tre mann alene med Opperud. Men på reneste MS-vis klarte Lørenskog å skusle bort den muligheten. I sluttminuttet fikk flere MS-spillere Lørenskogkøller opp i ansiktet, uten at dommeren reagerte. Kanskje like greit, for da spillet fikk fortsette ble Martin Røymark spilt frem av TC Myhre. Alene mot målvakten var Røymark kald. Han ventet til keeper hadde lagt seg ned, og løftet pucken inn fra nesten død vinkel. Dermed var kampen endelig punktert, med 33 sekunder igjen på klokka.

MS fikk slite mer enn ønskelig i kveldens kamp, men det er positivt at laget vinner på en ikke alt for god dag. Det er sterkt å snu 1-3 til 5-3, selv om Lørenskog i utgangspunktet kom foran på alt for billige scoringer. Spillet bør nok heves noen hakk om det skal bli nye poeng på søndag, da venter Hasle-Løren i Lørenhallen.