Grüner-MS 3-4 (2-1) (0-1) (1-2)

MS gikk seirende ut av en knallhard batalje i Grünerhallen.

Ved LS
Oppdatert: (06.10.2004)

Grüner sto uten poengtap før kveldens kamp, og hadde også slått MS i to treningskamper før sesongstart. Vi var derfor forberedt på en tøff kamp, og det ble det til gangs. I første periode var MS på offensiven, men viste igjen at de har problemer med å føre kamper. Gang på gang blir motstanderens keeper spilt god, det skjedde også i kveld. MS pepret løs med hele 19 skudd mot Frode Kristoffersen, men Vidar Østli var den eneste som klarte å overliste keeper. Scoringen kom på et skudd fra blå etter 15.49, men på det tidspunktet hadde Grüner allerede scoret på to kontringer. Den siste attpåtil i undertall, etter at MS hadde misbrukt nesten halvannet minutt i spill 5 mot 3.

Midtperioden ble relativt jevn. MS hadde pucken mye, men uten å produsere all verden. Grüner på sin side virket slitne i denne perioden, men kviknet noe til i sluttminuttene. Periodens eneste mål kom etter 13 minutter og 48 sekunder, da Morten Ytterdahl løftet pucken over keeper etter meget fikst samspill med Jon Rømoen. På tampen av perioden ble MS liggende litt bakpå, og vi fryktet en gjentagelse av kollapsen mot Furuset. Men 2-2 holdt seg til pause. MS vant dermed perioden 1-0, og det var duket for en meget spennende avslutning på kampen.

MS fikk en flying start i siste periode, da Tom Cato Myhre etter 1.40 scoret sitt første mål etter comebacket. Han lyktes i å lure pucken under en sittende keeper, og MS var for første gang foran i målprotokollen. Det var til tider ampert mellom lagene på isen i denne kampen, og det førte til en del utvisninger. Seks minutter ut i perioden var det Grüner sin tur til å spille i overtall 5 mot 3, og etter 7 og et halvt minutt satt utligningen. Vi fryktet at undertallet skulle tappe gutta for krefter, men kort tid etter at MS fikk fem spillere på isen var laget i føring igjen. Denne gangen var det Stian Einbu som lurte pucken under keeper. Heldigvis fikk dommeren med seg denne scoringen, selv om pucken spratt kjapt ut igjen.

MS toppet laget med to femmere i den siste perioden, og det ble etter vært svært tydelig at dette kostet krefter. Sluttminuttene ble utrolig lange for oss på tribunen, og det var sikkert ikke lettere for gutta på isen. Spillerne ble utrolig tunge i beina, og maktet knapt nok slå en icingpuck mot slutten av kampen. Det spørs vel om ikke friske juniorbein kunne gjort en like god jobb i den situasjonen. Men i denne kampen kan vi i hvert fall ikke klage på manglende innsats. Gutta holdt ut blodslitet, og de gangene de ikke maktet å slå pucken unna var Bjørn Opperud på plass og ryddet opp. Dermed kunne de av gutta som hadde krefter igjen til det løfte armene i været etter kampen, og feire to viktige poeng mot Grüner.