Furuset-MS 6-3 (1-1) (2-2) (3-0)

MS kollapset etter å ha ledet 3-1 i toppkampen mot Furuset.

Oppdatert: (03.10.2004)

Første periode ble en jevn affære, og MS kom best i gang. Denne kampen var Tom Cato Myhres comeback i MS-trøya, og han startet kampen bra. Etter fem minutters spill var han frempå og skapte trøbbel for Furusets målvakt, som måtte gi en farlig retur. Denne ble plukket opp av Niklas Roest, som kunne sette pucken bak en utspilt keeper. Myhre må ta minst halve æren for dette målet, og han viste til tider lovende takter i comebacket. MS hadde bra kontroll i disse første minuttene, helt til Stian Einbu i et undertall dro ned en Furusetspiller foran Bjørn Opperud. Vi ventet en ny utvisning, men isteden ble det dømt straffe. Denne satte Furusets Sami Markkanen enkelt bak Opperud. Etter dette tok Furuset over mer av spillet, men flere mål ble det ikke i denne perioden.

Også i andre periode fikk MS en flying start. Etter drøye fire minutters spill fant Stian Eriksen og Stian Einbu hverandre, og sistnevnte kunne sette pucken i mål fra kloss hold. Bare minuttet senere fikk vi se nok et fint angrep fra MS, der Morten Ytterdahl til slutt kunne score fra nesten død vinkel på tomt mål. På det tidspunktet så det meget lyst ut, men samtidig følte vi at 3-1 var en farlig ledelse. Stian Einbu hadde muligheten til å øke ledelsen da han var alene gjennom med keeper, men pucken havnet i snapphansken. Da så Furuset reduserte etter en miss i forsvaret hos MS, virket det som det skjedde noe med psyken hos MS-laget. Plutselig opphørte pasningsspillet å fungere, og laget vant ingen dueller. Bjørn Opperud så ut til å være mannen som skulle redde MS-ledelsen til pause, helt til dommeren igjen markerte for straffe med bare 15 sekunder igjen på klokka. Nok en gang var Furusets Sami Markkanen sikker, dermed 3-3 til andre pause.

Siste periode ble til tider en lidelse å se på, knapt en MS-pasning satt der den skulle. Furuset hadde langt bedre flyt i spillet, og viste dessuten langt mer vilje enn MS i denne perioden. Det var derfor dessverre helt fortjent da Furuset tok føringen for godt i kampen etter åtte og et halvt minutt av perioden. MS fikk en siste mulighet i overtall, men hadde store problemer med å få spilt seg inn i sonen. Og i sluttminuttene ødela laget den muligheten de kunne fått til å presse for en utligning. Lars Erik Forsberg satte inn en hodeløs takling som førte til 2+10 minutter. I tillegg sendte Jon Rømoen ivei et skudd mot tomt mål etter at dommeren hadde blåst, og også han ble belønnet med en timinutter. I overtallet økte Furuset sin ledelse, og i sluttsekundene kunne laget sette inn 6-3 i tomt mål da Opperud hadde forlatt banen.

Måten MS avsluttet denne kampen på var skuffende. Med mer ro og disiplin i de fasene av kampen der det står og vipper, kunne mye vært annerledes. Nå har laget press på seg før neste kamp mot Grüner. Dette er et lag som har slått MS to ganger i treningskampene, og innsatsen må bli adskillig bedre om det skal bli MS-poeng onsdag.