MS-Gjøvik 5-3 (3-2) (0-1) (2-0)

Litt bedre takter av MS ga seier mot Gjøvik i kveld.

Oppdatert: (25.8.2004)

I motsetning til i forrige kamp fikk MS en god start denne gangen. Allerede etter 29 sekunder var laget i føring etter et lite raid av en uvanlig offensiv Vidar Østli. Gutta fulgte opp med ny scoring av Håkon Stensbak etter 5.42, før svenske Kent Ahlström kunne notere sin første scoring bare sekunder senere. På dette tidspunktet så MS ut som et nytt og bedre lag i forhold til den første kampen mot Grüner. Tempoet var høyere, pasninger og taklinger satt som de skulle. Men dessverre virket det som om den tidlige tremålsledelsen ble en sovepute for laget. Tempoet dabbet av utover i perioden, og istedenfor 4 og 5-0 til MS, ble det to reduseringer til Gjøvik før pause. Strengt tatt burde gjestene hatt en scoring til, da laget hadde en puck til inne som alle bortsett fra dommertrioen fikk med seg.

Drøye tre minutter ut i midtperioden kom gjestene fra Gjøvik likevel ajour etter straffeslag. Ante vi en liten kompensasjon fra de sebrastripede? Uansett, 3-3 sto det. Og denne perioden ble en svak affære av MS. Laget produserte stadig mindre, og Gjøvik tok til tider over kommandoen. Midtveis i kampen forlot Jørgen Rålm målet til fordel for en ny ung keeperdebutant, Glenn Jensen. Han virket litt usikker i starten, men spilte seg raskt opp, og tok det som kom av skudd i sin halvdel av kampen. En imponerende debut av unge Jensen.

I tredje periode tok MS seg sammen igjen, uten at spillet som ble prestert var av aller ypperste klasse. Men innsatsen holdt til to scoringer i perioden, signert Vidar Østli og Stian Einbu. Gjøvik stilte med færre spillere, og virket slitne utover i perioden. Også MS var tunge i beina, og finspillet ble ofret til fordel for det mer kaotiske. Som da tre-fire MS-spillere i et sant virvar kastet seg inn mot målet samtidig, alle like ivrige etter å få kølla først på pucken. Situasjonen endte til slutt i slåsskamp og utvisninger til begge lag, istedenfor MS-scoring.

MS kjempet seg til slutt med æren så noenlunde i behold gjennom denne kampen, og kunne bokføre årets første seier. Laget klarte ikke å gjennomføre en god kamp i 3x20, men det var likevel fremgang å spore siden den forrige kampen. Det knyttet seg spenning til de to nye svenskene på prøvespill. Backen Jimmy Svensson viste seg å være en spiller som trår solid til i tacklingene, og han har et tungt skudd. Løperen Kent Ahlström noterte seg på scoringslista tidlig, men forsvant vel litt ut i det mer anonyme etter hvert. Kampens beste prestasjon var nok likevel den Glenn Jensen leverte, da han altså holdt målet rent fra han kom inn halveis. Han var da også lagets gladeste mann etter kampen.