Grüner-MS 8-5 (3-0) (1-2) (4-3)

MS viste at de er langt unna serieformen i årets første treningskamp.

Oppdatert: (20.8.2004)

Før kveldens kamp var spillere som Bjørn Opperud, Martin Røymark og Kim Frydenberg parkert på sidelinjen, noe som blant annet innebar at MS stilte med en ung keeperdebutant i Jørgen Rålm. Allerede etter 1.16 måtte han se den første pucken bak seg. Og det ble tre baklengsmål i alt i en heller begredelig første periode. MS-gutta virket tunge og slitne (tør vi håpe at det skyldes overtrening?), og pasningene satt på ingen måte som de skulle.

I andre periode kom et kvikkere MS-lag på isen. Tempoet ble skrudd opp fra første dropp, og nå var det Grüner som virket kjørt. Morten Ytterdahl satte inn første redusering allerede 50 sekunder etter pause, og etter 8.30 var det klart for ny scoring ved Marius Mathisrud. Etter snaue kvarteret spilte MS i overtall 5 mot 3, men utligningsmålet lot vente på seg. Isteden kunne Grüner stikke opp i 4-2 etter en kontring kort tid etter at laget var blitt fulltallig.

I tredje periode fikk vi igjen en smak av forlenget sommerferie på Hawaii. Grüner stakk tidlig opp til 5-2. Lagets rutinerte keeper, Frode Kristoffersen, vartet så opp med en fantomredning av de sjeldne, før han sekunder senere slapp inn en lompe servert av Morten Ytterdahl. Grüner ga så en leksjon i effektivt overtallsspill, og to nye scoringer. Så ble det ny redusering ved Stian Einbu, som viste hvor enkelt man kan gjøre det alene med keeper. Ny redusering ved Erik Wallace tente et lite håp, men det håpet rant vekk i en røre av misbrukte sjanser og sleivpasninger. Til slutt ble det Grüner som kunne punktere med en puck i åpent mål i sluttminuttet.

Kveldens forestilling bidro vel ikke akkurat til at man fikk stjerner i blikket og så kvalikspill og eliteserie skinne i horisonten. Trøsten blir som alltid på et så tidlig tidspunkt, at man strengt tatt ikke skal være i toppform når vi skriver 20. august. Forklaringer, om en ikke unnskyldninger, er relativt enkle å finne på dette stadiet. Fravær av førstemålvakt, mye trening og lite istid kan nevnes. Og strengt tatt har vel neppe gutta vondt av en tankevekker eller to så lenge det ikke er seriepoeng som går fløyten.