MS-Lillehammer 1-3 (0-1) (1-0) (0-2)

MS gikk på et nytt knepent nederlag, og spiller med kniven på strupen i de neste kampene.

Oppdatert: (04.3.2004)

Nok en gang fikk våre unge gutter en leksjon i effektiv hockey. I første periode eide MS pucken store deler av tiden, uten at noen større sjanser ble skapt. Lillehammer på sin side trengte bare en sjanse, og den fikk de i overtall to minutter før pause. Nøyaktig ti sekunder brukte gjestene på å utnytte den sjansen, og kunne dermed gå til pause med en noe flatterende ledelse.

I andre periode satte Lillehammer inn et helt annet trøkk mot Bjørn Opperud i MS-målet. Få sekunder ut i perioden danset pucken på mållinjen, og dommer Sørensen pekte til MS-guttas bestyrtelse på målet. Men etter en rask rådslagning med sine linjemenn, kom han likevel frem til at pucken aldri var inne. Gjestene fortsatte presset, men endelig var det MS sin tur til å være effektive. Etter snaue 8 minutter var gittergutta Olimb og Trygg på farten, og sistnevnte ekspederte pucken i mål på lagets første målsjanse i perioden.

Atter en gang fikk vi se at MS-laget trenger en scoring før de begynner å spille med selvtillit. Presset fra gjestene forsvant som dugg for solen, og MS tok igjen initiativet. Men så var det dette med uttelling da. Også i kveld satt vi igjen med inntrykk av at MS er et typisk "stolpe ut"-lag. Det vil seg liksom ikke, pucken spretter gang på gang over kølla til våre spillere, eller så synger det i stolpen. I sluttminuttet av perioden fikk Kim Ceesay en eventyrlig mulighet etter glitrende forarbeid av Mathis Olimb, men kanonskuddet smalt i tverrliggeren og - ja nettopp - ut.

I starten av tredje periode hadde MS igjen marginene mot seg. Først slet laget med å få klarert, og tsjekkerhjelpen til Lillehammer var raskt frempå og utnyttet sjansen. Så pådro Mathias Trygg seg en unødvendig utvisning, og igjen var gjestenes fremmedarbeidere effektive. Derfra og ut fikk vi se et MS-lag som jobbet og slet, men som ikke maktet å komme til flere scoringer til tross for at de hadde puckkontroll i lange perioder. Lillehammer hadde fått det forspranget de trengte, og kontrollerte kampen inn. I sluttminuttet tok MS ut Opperud og spilte med seks utespillere, men det ble for det meste en kamp om å unngå et nytt baklengsmål. Våre utespillere klarte å redde på streken i sluttsekundet, dermed ebbet kampen ut på 1-3.

Comet har nå fått sin storscorer Mykkänen tilbake etter karantene, og vant lett 7-2 mot Hasle i kveld. I neste runde må MS sette sin lit til at Lillehammer vinner i Halden, samtidig som MS selv gjør jobben hjemme mot H/L. Klaffer dette, kan MS fortsatt avgjøre hjemme mot Comet i runden etter. Gutta viste både vilje og innsats i dag, og vi håper at lykken snart snur for laget.

Mathias Trygg fikk bestemannsprisen hos MS.