Comet-MS 4-3 (1-0) (0-3) (2-0) (0-0) (1-0)

MS tok med seg ett poeng etter en høydramatisk kamp i Halden søndag.

Oppdatert: (29.2.2004)

Vertene overrasket med borteseier mot Lillehammer i første runde, men i kveldens førsteperiode virket laget mest opptatt av å sette ny norsk rekord i icing. Laget tettet igjen bakover og slo pucken fra seg så snart de fikk sjansen, og den taktikken lyktes de godt med i første periode. Når de så i tillegg fikk uttelling for en av sine svært få målsjanser i perioden, kunne hjemmelaget gå til pause med ledelse.

I starten av andre periode satte MS inn et ekstra gir, og Comet fikk problemer med å henge med i svingene. Marius Andersen og Morten Ytterdahl satte hver sin puck i nettmaskene, før Mathis Olimb gjorde en kjempedragning og la på til 3-1 alene med keeper. Gutta lyktes å heve både tempo og kvalitet på spill i denne perioden, og det så langt mer oppløftende ut foran siste periode. Likevel satt vi med en følelse av at 3-1 var en farlig ledelse.

Allerede 2.22 ut i tredje periode skulle det vise seg at vi fikk rett. Da reduserte Comet på en 2 mot 1-situasjon, og uroen bredte seg i det urutinerte MS-laget. Åtte minutter ut i perioden fikk Comet en tilsvarende sjanse, og det var alt de trengte for å komme ajour. MS virket etter hvert mer redde for å tape enn de var på hugget for å vinne. Kanskje ikke så rart, slik kampen utviklet seg. For mens Comet stort sett nøyde seg med å slå til icing i starten av kampen, viste de i tredje periode at det også bor helt andre kvaliteter i laget. MS på sin side var ikke til å kjenne igjen fra den forrige perioden. I likhet med i forrige kamp, tapte gutta et stort antall dropper, og måtte også i denne kampen bruke mye tid og energi på å vinne tilbake pucken.

Etter noen lange og nervøse minutter, var det klart for spillerforlengelse. MS virket fortsatt redde for å tape, og gikk sjelden frem med mer enn en mann av gangen. Fem minutters forlengning ga ingen scoring, og kampen skulle avgjøres på straffer. For å gjøre en lang historie kort, så trakk våre gutter det korteste strået i straffene. Av våre fem straffeskyttere lyktes kun Mathias Trygg i å sette pucken bak Sören Petersson i Cometmålet, mens Comet på sin side overlistet Espen Steen to ganger. Blant våre skyttere savnet vi rutinerte målscorere som Marius Andersen og Stian Einbu. Erik Wallace, Morten Ytterdahl, Mathis Olimb og Vidar Østli lyktes ikke med sine straffer kveld.

Ett poeng føles som en fattig gevinst i en kamp der MS burde tatt med seg alle tre. Men samtidig er det uendelig stor forskjell på ett poeng og null. Fortsatt kan MS klare seg med seire mot Comet og Hasle/Løren hjemme, men litt avhengig av andre resultater, kan det også bli nødvendig med poeng mot Lillehammer. De poengene håper vi gutta vil kjempe for med nebb og klør i Manglerudhallen førstkommende torsdag.

Mathis Olimb ble igjen kåret til beste MS-spiller.