MS-Stavanger 2-9 (1-3) (1-3) (0-3)

MS gikk på nok en smell i siste hjemmekamp før kvaliken starter.

Oppdatert: (19.2.2004)

Sist Stavanger Oilers var på besøk i Manglerudhallen, tok de med seg alle poengene og 10-0 i målprotokollen. Fullt så stygge sifre skulle det ikke bli i kveldens kamp. Gjestene brukte et kvarters tid før de fikk igang lagmaskina, og i mellomtiden hadde Rune Sundeng sendt MS opp i ledelsen. De siste fem minuttene av perioden ble det enveiskjøring mot Espen Steen, og gutta fra oljebyen kunne finne frem finspillet og score tre ganger. Den siste scoringen bare 12 sekunder før pause.

MS virket noe piggere i bena sett i forhold til de siste kampene, og klarte å jobbe seg til en og annen målsjanse. Men mens våre gutter jobbet og slet, gjorde Stavanger ting såre enkelt. Nok engang var oppskriften enkle oppspill, og en til tider nonchalant lek på grensen av offside. På stillingen 5-1 forlot Espen Steen buret til fordel for Bjørn Opperud. Få minutter senere misset Jari Kesti alene mot Opperud, og endelig var det MS sin tur til å slå kontra. Stian Einbu kom alene mot keeper, og knallet inn reduseringsmålet. Gjestene måtte nøye seg med en nettkjenning på Bjørn Opperud før pause, men vant også denne perioden med 3-1.

Siste periode forløp omtrent som den forrige, MS slet seg til sjanser og misbrukte disse, mens Stavanger spilte enkle pass og var sikre i avslutningene. Tre pucker havnet bak Opperud i denne perioden, slik at sluttresultatet ble 2-9. Et penere resultat enn sist oljegutta var på besøk, men likevel ikke hyggelige sifre på hjemmebane. Det viktigste for gutta i denne ukens kamper er nok å holde eliteserietempoet oppe, og samtidig unngå skader. Nettopp tempo kan bli et viktig kort i kvalifiseringskampene. Og til søndagens kamp mot Bergen, regner trener Anders Blegeberg med å ha Mathis Olimb tilbake etter sykdomsfraværet.

Først etter søndagens serierunde blir siste kvalifiseringsmotstander klar. Onde tunger vil nok hevde at MS har mest å vinne på å tape i Bergen. Men samtidig har Lillehammer nå muligheten til å sikre sluttspillet på egenhånd, ved seier mot Sparta i siste kamp. Skulle Bergen bli motstander for MS i kvaliken, vil det neppe være noen ulempe for selvtilliten om man skulle klare sesongens første borteseier i neste runde.