MS-Storhamar 3-6 (1-2) (1-0) (1-4)

Et kjempende MS-lag leverte nær opp til årsbeste, og var ikke langt unna sensasjonen mot Storhamar.

Oppdatert: (29.1.2004)

MS mot Storhamar skal i utgangspunktet være rått parti for gullaspirantene fra Hamar. Men i kveld hadde gittergutta fra MS gjestene i kne store deler av kampen. Allerede etter fire og et halvt minutt luktet vi sensasjon, da Jon Rømoen lempet inn 1-0 på et skudd fra blålinjen. Og MS spilte taktisk smart i denne perioden. Først etter drøye kvarteret sprakk det litt, og Storhamar kunne score to kjappe. Likevel en bra gjennomført førsteperiode av MS.

I starten av andre periode kunne det se ut som gjestene hadde skjønt alvoret. De etablerte seg i hvert fall raskt inne i MS-sonen, og våre gutter var på hæla i noen hektiske minutter. Men utover i perioden løftet laget seg til nye høyder. Selvtilliten bredte seg utover i det unge mannskapet, og med den kom også flyten i spillet. 11.08 ut i perioden kom utligningsmålet, og dette var alene verdt å kjempe seg gjennom meterhøye snøfonner for å bivåne. Lars Erik Forsberg sendte et praktfullt langpass til Mathis Olimb, som etter et elegant nedtak gjorde kort prosess alene mot Geir Østberg. 2-2, og Storhamar virket akkurat da en smule rystet. Og MS fortsatte finspillet. Sjelden har vi sett pasningene sitte så godt, og spesielt rekken med Mathis Olimb, Mathias Trygg og Stian Einbu laget til tider den reneste lekestue i Storhamarsonen.

Selv med 2-2 etter to perioder hadde vi begrensede forhåpninger til den siste perioden. Men MS fortsatte å sjokkere de første minuttene etter sidebytte. Bare 1.42 ut i perioden var gutta igjen i føring, og nok engang sto en gittergutt i fokus. Joakim Jensen er bare 16 år, og har ikke fått mye istid denne sesongen. Men de gangene han får sjansen, blir det stort sett poeng av det. Denne gangen var det Storhamars keeper som ble rundlurt av unge Jensen. Med en enkel finte var Østberg historie, og Rune Sundeng kunne sette pucken i tomt mål. På det tidspunktet var det knapt så vi trodde på det vi var vitne til.

Men dessverre, også i denne kampen skulle manglende rutine til slutt bli avgjørende. Rutine har gjestenes ringrev Tom Erik Olsen nok av, og det var han som måtte redde gjestene i kveld. Etter to scoringer av Olsen var Storhamar atter i føring. Og snaue tre minutter før slutt fikk en ellers storspillende Mathis Olimb erfare at veien fra suksess til nederlag er kort, da et sleivpass resulterte i nytt baklengsmål. MS tok ut keeper i et siste forsøk på å komme ajour, men det gikk som det ofte gjør - pucken havnet i det åpne målet. Dermed en flatterende tremålsseier til Storhamar, i en kamp der våre grønne helter definitivt hadde fortjent bedre.

MS ble straffet maksimalt for sine feil i kampens siste ti minutter, men det er likevel umulig å ikke se det positive i kveldens forestilling. Det er i seg selv en opplevelse å se våre spillere med gitter hamle opp med, og til tider leke seg med spillere av  Alexander Smirnovs kaliber. Mange spillere har utviklet seg stort denne sesongen, og det er direkte imponerende å se spillere med få eller ingen poeng fra før ta ansvar når våre faste spillere blir skadet. Det kan iblant virke som om talentfabrikken MS har ubegrenset å ta av. Det vil være en tragedie for norsk hockey om dette laget forsvinner fra eliteserien. Men leverer gutta spill i kvaliken som er i nærheten av det som ble vist i kveld, bør det ikke være noen grunn til bekymring.

Skudd i kveldens kamp: 27-38

Mathis Olimb fikk bestemannsprisen hos MS.