MS-Bergen Flyers 3-8 (0-4) (2-2) (1-2)

MS klarte aldri reise seg etter en miserabel førsteperiode mot Bergen Flyers.

Ved LS
Oppdatert: (15.1.2004)

Målsjanser skapte MS nok av i den første perioden, men å få pucken over streken skulle vise seg umulig i de første 20 minuttene. Den første sjansen fikk Mathis Olimb tidlig i kampen, men skuddet gikk over. Like etter sendte Bergen ivei en puck Opperud mistet, og bergenserne kunne sette returen enkelt i mål. Dette skulle bli symptomatisk for perioden. MS produserte målsjanser på løpende bånd, men pucken ble stort sett liggende på målstreken. For Flyers var det derimot såre enkelt å få pucken i mål. Bjørn Opperud ble byttet ut allerede etter baklengsmål nummer to, men Espen Steen fikk ingen heldigere start. Han måtte kapitulere allerede på første skuddet, og etter 20 minutter sto det 0-4 på tavla. Et svært misvisende resultat ut fra spill og sjanser.

I andre periode begynte Steen å stoppe pucker, men fremover var det stadig like vanskelig å omsette sjansene. Flere ganger var keeper og forsvar hos Bergen utspilt, men det å sette pucken i et tomt mål virket som en nærmest umulig oppgave. Først da Bergen hadde scoret ytterligere to mål, løsnet det fremover for MS. Kim Ceesay fikk servert pucken fra bak mål, og slo inn reduseringen på direkten fra skrått hold. Drøye minuttet før pause sendte Petter Skolla ivei et slagskudd fra blå, som gikk rett inn bak en dekket keeper. Dermed 2-2 i andre periode, og 2-6 til pause.

I tredje periode fikk forrige sesongs MS-spiller Jens Näslund gå alene mot Steen to ganger, noe som resulterte i to mål. MS fikk en siste trøsteredusering fire minutter før full tid ved Mathis Olimb, etter glimrende forarbeid av Kim Ceesay. Mathis Olimb var forøvrig innblandet i alle MS-målene i kveld. Sammen med Ceesay og Einbu var han blant de som viste positive takter i kveld.

Denne kampen ble dessverre på flere måter et kaldt gufs fra tidligere i sesongen, da resultatet på ingen måte står i forhold til skudd og sjanser. Urutinerte avsluttere og noe ustabilt keeperspill gjør i kveld sitt til at sifrene blir langt styggere enn de kunne vært. Men tross alt er det positivt at det skapes så mange sjanser, selv om et alt for stort antall av disse brennes på målstreken.

Skudd i kveldens kamp: 32-39

Stian Einbu fikk bestemannsprisen hos MS.