MS-Sparta 3-5 (0-1) (1-3) (2-1)

En svak midtperiode ødela for et redusert MS-mannskap mot Sparta.

Oppdatert: (06.1.2004)

Det var gjestene fra Sparta som raskt etablerte seg i MS-sonen i åpningsminuttene av kampen, men MS holdt bra unna tross litt rufsete pasningsspill til tider. Etter hvert ble spillet flyttet noe høyere opp på banen, og tempoet i kampen ble senket. Sparta prøvde i perioder å skru opp farten, uten at pasningene hang helt med. Det måtte to grønne i utvisningsboksen til før det skulle lykkes Sparta å overliste Bjørn Opperud. Et slagskudd gikk inn bak en dekket keeper, tre sekunder før første MS-spiller var ferdig med å sone. Sparta kunne dermed fortsette i overtall, men det ble med den ene scoringen. MS produserte kun en skikkelig målsjanse i denne perioden, men Erik Wallace misset alene med keeper.

Den midterste perioden ble som nevnt den svakeste sett med MS-øyne. Sparta økte sin ledelse etter drøye minuttet, da pucken spratt via diverse køller og på merkelig vis trillet langs baksiden av Opperuds leggskinn og i mål. Etter seks minutter var det MS som fikk muligheten i spill fem mot tre i to korte perioder. Jon Rømoen slo til med redusering på et kanonskudd fra blå, dessvere akkurat idet Sparta fikk fire spillere på isen. MS fikk dermed ikke fortsette overtallet. Og etter denne scoringen gikk gardina også på sett og vis ned for MS i denne perioden. Vi fikk se mye slurvete pasningsspill, og lite organisert spill. Sparta benyttet et nytt overtall til å øke sin ledelse etter 11.28, og bare halvminuttet senere misset MS på en klarering, da en av dommerne kom i veien for pasningen. Sparta takket, bukket og økte til 1-4.

Snaue fem minutter ut i siste periode la Sparta på til 1-5 på et ikke imponerende hardt slagskudd fra blå. Vi fryktet en kollaps, men heldigvis bestemte MS seg for å kjempe til fløyta gikk for full tid. Som tidligere nevnt har MS seks yngre juniorer opptatt med landslagsspill, men det hindret ikke en av de gjenværende i å finne nettmaskene. Håkon Stensbak hadde knapt vært nær pucken, før han fikk en gylden mulighet 2 mot 1. Morten Ytterdahl spilte frem Stensbak, som elegant og på direkten la pucken i mål under keepers leggskinn. Håkon er faktisk den sjette yngre junior som kommer på scoringslisten for a-laget denne sesongen, og han har all grunn til å være stolt av sitt første a-lagsmål.

Scoringen så ut til å tenne laget, og etter snaue åtte minutter fikk Erik Wallace en gratissjanse etter en sleivpasning hos Sparta. Wallace ekspederte pucken i nettmaskene over keepers venstre skulder, og det var atter en viss nerve i oppgjøret. Sparta lyktes dog i å ro poengene i land uten alt for mye strev i sluttminuttene. Hos MS er savnet av førsterekken godt synlig, selv om laget i dag produserte tre mål.