MS-Lillehammer 4-2 (1-1) (1-0) (2-1)

MS-gutta leverte den perfekte julegaven to dager på forskudd, til små og store MS-tilhengere i Manglerudhallen.

Oppdatert: (22.12.2003)

Kveldens kamp ble en jevn og spennende affære, hvor MS det meste av tiden var et lite hestehode foran. Det var likevel Lillehammer som åpnet scoringsballet, tsjekkeren Jiri Holsan satte pucken mellom leggskinnene til Bjørn Opperud 12.52 ut i første periode. Ved den anledningen hadde MS Rune Sundeng utvist. MS slo imidlertid raskt tilbake, med "gittergutta" Olimb, Trygg og Røymark i spissen. Etter 14.10 kunne Jon Rømoen klinke pucken inn i tomt mål etter godt forarbeid av Mathis Olimb. Med 8-8 i skudd i en jevnspilt førsteperiode, var 1-1 et rimelig resultat.

Snaut halveis i andre periode var MS igjen inne i en god periode. Og igjen var juniorene i sentrum. Mathis Olimb fyrte av et skudd, og etter en kjapp vending foran kassa satte Mathias Trygg pucken bak Lillehammers keeper. En fortjent ledelse på det tidspunktet, og MS kunne også fort ha øket ledelsen. Laget skapte flere gode muligheter i sluttminuttene, men det ble med en ettmålsledelse etter denne perioden.

8.37 ut i siste periode ble gjestenes Tomas Srsen sendt i dusjen etter en stygg spearing. Lillehammer måtte spille fem minutter i undertall, og pådro seg i tillegg to utvisninger til. MS spilte altså en lengre periode i 5 mot 3, og i overtallsspillet ble mange store sjanser skapt. Men først idet Lillehammer ble fulltallige, skulle det lykkes MS å få pucken i mål. Kim Ceesay leverte pucken på tvers foran målet til Stian Einbu, som kunne sette pucken inn nede ved stolperota. En meget viktig scoring, og med denne topper også Stian poengstatistikken i MS.

MS hadde muligheten til å øke sin ledelse da de ble tildelt straffe, men Mathis Olimb lyktes ikke i å ekspedere denne i mål. Tre og et halvt minutt før slutt skapte gjestene ny nerve i kampen, da de reduserte til 2-3 i overtall. Laget tok etter hvert ut sin målvakt, og MS plundret en del før de endelig fikk tak i pucken. Til slutt kunne Mathias Trygg sette punktum da han rolig sendte pucken inn i det tomme buret med 17 sekunder igjen på klokka. Meget sterk innsats av alle gutta i denne kampen, men vi ble altså spesielt imponert av den unge førsterekka. Dessverre må a-laget klare seg uten disse gutta i neste bonuskamp i romjulen. Da reiser gutta som kjent med U18-landslaget til Canada. Vi ønsker dem alle lykke til der, og benytter også anledningen til å ønske alle MS-venner en god jul. Bedre presang enn a-laget leverte i kveld kunne vi ikke fått!