MS-VIF 1-5 (0-2) (1-0) (0-3)

MS luktet på en sensasjon mot serielederen, men en ulykksalig hendelse ødela kampen.

Oppdatert: (04.12.2003)

MS sliter fortsatt med sykdom og skader, og manglet mange spillere også til denne kampen. Deriblant Petter Skolla, Kim Frydenberg, Klas Aarlid og Mathias Trygg. Og det var vel neppe mange som hadde våget håpe på noen jevn forestilling i kveld. Det begynte da heller ikke spesielt bra for de grønne. Vålerenga var det klart dominerende laget i første periode, og vant skuddene med komfortable 17-4. Bjørn Opperud startet imidlertid bra mellom stengene, og lot bare to pucker passere i den første perioden.

Utover i andre periode virket det som om gjestene allerede hadde gjort sitt for kvelden, og MS kom sakte, men sikkert inn i kampen igjen. Ofte må det en scoring til før laget kvikner til for alvor, og i kveld kom den sent, men godt. Etter 16.06 av andre periode klinket Stian Einbu til med et kanonskudd opp i krysset bak landslagsmålvakten Josefsen. Et fantastisk mål av Einbu, og det smakte ekstra godt etter flere målløse kamper for MS. Etter målet kom selvtilliten også krypende, og gutta vant faktisk skuddene med 8-7 i denne perioden. Det ble imidlertid med den ene scoringen.

I siste periode løftet MS seg ytterligere, og viste til tider meget bra spill. Seks minutter ut i perioden fikk gutta muligheten i overtall, og leverte et av de bedre power play vi har sett av laget denne sesongen. Dessverre ble det ikke uttelling, men blaserte gjester virket nesten rystet av å bli satt under press av det unge MS-laget. 13 minutter ut i siste periode spilte MS igjen i overtall, men så skjedde det fatale. VIF klarerte ut av sonen, og Bjørn Opperud forlot målet for å spille frem igjen pucken. Han så ut til å ha full kontroll, men bommet totalt på klareringen. Dermed ble pucken snappet av gjestenes Anders Fredriksen, som ikke lot seg be to ganger. Pucken havnet i det tomme målet, og ved den anledningen syntes vi oppriktig synd på Bjørn Opperud. Han hadde stått en kanonmatch frem til da, og holdt laget inne i kampen med mange kjemperedninger. Men slik er hverdagen for en keeper, feilene som gjøres blir langt synligere og mer fatale enn når en utespiller feiler.

Dette ulykksalige baklengsmålet tok fullstendig knekken på alt som het selvtillit hos MS. Før overtallsspillet var over hadde en ny puck funnet veien bak Opperud. Og gjestene scoret ytterligere en gang før sirenen gikk, slik at 1-5 ble stående som kveldens dom på tavla. Dette i en kamp der MS faktisk med litt hell kunne tatt poeng. Opperuds miss blir dessverre stående igjen som det mange vil huske, men han fikk likevel med seg en fortjent bestemannspris for sine mange flotte redninger tidligere i kampen. Feil blir straffet uten nåde mot et lag som Vålerenga, men likevel synes vi faktisk gutta gjorde en bragd ved innsatsen de viste i kveld. Laget vokste seg bedre utover i kampen, og det er en prestasjon i seg selv med et så ungt lag. MS fortsetter å matche unge spillere, og selv med Mathias Trygg ute fikk seks av våre yngre juniorer spille i kveld. Dermed har hele åtte spillere under 18 år istid for MS i år. Joakim Jensen er den yngste med sine 16 år, og i kveld fikk også Niklas Roest prøve seg. Snittalderen i laget er nå 20 år, så dette er definitivt et lag for fremtiden.

Skudd i kampen: MS 23 - VIF 39.

Bjørn Opperud fikk bestemannsprisen hos MS.