MS-Sparta 3-2 (2-1) (0-0) (1-1)

MS leverte en kjempeinnsats da Sparta ble slått 3-2 i Manglerudhallen.

Oppdatert: (23.11.2003)

Det har vært mye skader og sykdom i Spartalaget den siste tiden, og oppgaven virket derfor ikke så helt umulig for MS. Poenget gutta tok mot Stjernen i forrige kamp gjorde nok sitt til å heve selvtilliten et par hakk. Og MS var godt med i kampen fra start. Første periode ble relativt jevnspilt, men det var MS som fikk nettkjenning først. En knestående Jonny Fjeldstad lempet pucken ut av sonen til Stian Einbu, som avanserte over halve banen før han knallet inn 1-0 over skulderen på Skrøder i Spartas mål etter 4.39. Etter snaut halvspilt periode var to gamle MS-kjenninger på farten på motsatt side av banen. Martin Hansen spilte frem Benny Rönnelöw på kanten, i en posisjon MS av erfaring må vite at han ikke skal komme i. Dermed satt 1-1 etter 9.33. Av sine egne skal man ha det, som det heter.

MS brukte imidlertid under ett minutt på å svare. Igjen var det Stian Einbu som kom alene gjennom. Denne gangen serverte han uselvisk pucken til Kim Ceesay, som kunne sette pucken inn i nesten tomt mål. I slutten av perioden var MS faktisk nærmere 3-1 enn Sparta var utligning. Midtperioden ble målløs, tross store målsjanser i begge ender av banen. Drøyt halveis i kampen presset MS på i overtall, men kom ikke nærmere enn to stolpeskudd og et par gode redninger av Skrøder. Mot slutten av perioden var det MS sin tur til å bli presset med fire mann på isen, men laget red stormen av til pause.

I siste periode tok Sparta kommandoen fra start. Etter to tidlige MS-utvisninger fryktet vi to kjappe baklengs som mot Stjernen. Men gutta holdt stand helt til 9 og et halvt minutt, da Benny Rönnelöw igjen kom gjennom i ønskeposisjon. Puck nummer to satt bak Opperud, og vi ventet en kamp med ryggen mot veggen resten av kampen. Det ble det forsåvidt også, men avgjørelsen kom på motsatt side. Med fem og et halvt minutt ble Skrøder overlistet av Petter Skolla, og MS var igjen i føringen. Sparta presset igjen på for en utligning, og tok ut keeper i et siste forsøk i sluttminuttet. Mathis Olimb kunne satt pucken i det tomme målet, men traff en Spartakølle. Men etter noen lange sluttsekunder kunne MS-gutta juble for sesongens andre seier.

Det var ingenting å si på innsatsen hos de gulgrønne i kveld. Keeper Opperud ryddet opp i stor stil, og backene ofret seg på Spartaskuddene så det var en fryd å skue. Poenget i Fredrikstad har tydeligvis gjort underverker med selvtilliten, og mer skal ikke til for at MS nå har mer enn doblet antall poeng, bare på de to siste kampene.

Skudd i kveldens kamp: 23-41