Stjernen-MS 4-3 sd. (1-0) (0-2) (2-1) (1-0)

MS tok med seg ett poeng etter kjempeinnsats mot Stjernen i Fredrikstad.

Ved LS
Oppdatert: (20.11.2003)

Etter 11 strake tap før kveldens runde, hadde mange mistet troen på flere poeng til det unge MS-laget. Stjernen vant hjemme mot Storhamar i forrige kamp, og ventet trolig lett match mot MS. Men etter halvspilt første periode hadde hjemmelaget fortsatt ikke fyrt av et eneste skudd på MS-keeper Bjørn Opperud. Stjernen gikk raskt ned på tre rekker, og fikk lagt et visst press på MS i siste halvdel av perioden. 27 sekunder før pause kom baklengsmål nummer 100 for MS denne sesongen, og vi ventet i beste fall et nytt såkalt "hederlig" tap.

Men i den andre perioden skulle ansiktene bli adskillig lengre i Stjernen-leiren. Etter drøye åtte minutter av perioden kom MS gjennom på en 2 mot 1-situasjon, og Stian Einbu kunne sette periodens første MS-skudd i mål. Like etterpå fikk MS en tilsvarende mulighet, men ble avblåst pga skadet spiller. Gutta hadde likevel flere ess i ermet, og etter 12.57 kunne Kim Ceesay sette inn ledermålet for MS. Gutta begynte nå å få smaken av poeng, og klarte etter intens kjemping å beholde ledelsen perioden ut.

I tredje periode fikk vi den starten vi absolutt ikke skulle ha. To kjappe MS-utvisninger ga hjemmelaget en gyllen mulighet. MS klarte seg gjennom den første utvisningen, men i spill 5 mot 4 kunne til slutt Stjernen sette inn utligningsmålet. Og da de rødkledte tok ledelsen etter snaue seks minutter av perioden, ventet mange en ny sprekk. Isteden var det unggutta i grønt som igjen sjokkerte. Bare minuttet etter Stjernens mål var Mathias Trygg og Martin Røymark på farten, og sistnevnte kunne igjen skape balanse i stillingen. Etter noen ulidelig lange minutter lød Hese Fredrik, og MS hadde sikret ett poeng. En seier i seg selv for et lag som bare hadde en seier fra før.

2.36 ut i forlengningen kom avgjørelsen. Marco Poulsen sikret Stjernen to poeng etter 2.36, på et skudd en ellers meget god Bjørn Opperud kanskje burde tatt. Men for Stjernen bør dette være en seier med bismak, mens MS-gutta bør få koste på seg en aldri liten feiring over det ene poenget de vant i kveld. Dette er en stor prestasjon av et lag med mange yngre juniorer på laget. Og prestasjonen blir ikke mindre av at den kanskje beste av juniorene, Mathis Olimb, måtte ut med skade allerede i første periode. Nå venter noen dager med knallhardt kampprogram for gutta. Yngre junior skal ut i kamp allerede fredag, og eldre junior skal faktisk spille fire kamper på fire dager, hvorav den ene kolliderer med søndagens a-lagskamp mot Sparta.

Med et slikt program sier det seg selv at noen må være selektive. Men inntil videre skal gutta få feire sitt ene poeng i fred. Nå kan de hvile på laurbærene i nærmere ett døgn. Det ene poenget bør være en solid oppmuntring etter mange kamper uten poeng. Vi gratulerer laget med poeng nummer fire for sesongen. Måtte det komme mange flere!

Skudd i kveldens kamp: 33-17

Petter Skolla ble kåret til bestemann hos MS.

Oppdatert poengstatistikkPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS