MS-Frisk 3-8 (0-3) (1-2) (2-3)

MS gikk som ventet på nok et tap i kveld, men gutta frisknet til etter hvert, og scoret sine tre første mål i årets serie.

Oppdatert: (28.9.2003)

Nok en gang åpnet MS friskt, og skapte et par bra muligheter helt i starten av kampen. Men som så ofte før, er det motstanderen som går opp og scorer. Tommy Kiviaho fikk stå alt for alene foran Endre Thoresen, og Frisk kunne feire en tidlig ledelse. Askerlaget gikk også opp til 2-0 etter en feil i forsvaret hos MS, og la på til 3-0 før perioden var omme. Gjestene scoret ytterligere to mål i midtperioden, og det så ut til at måltørken skulle fortsette for MS.

Men endelig, helt på tampen av andre periode skulle det lykkes MS å sprekke nullen i målprotokollen. Marius Andersen rundet kassa og serverte pucken til Axel Grusell, som kunne sette pucken i åpent mål. Jubel og lettelse både blant publikum og spillere - så var altså ikke den pucken helt umulig å få i mål likevel. Denne scoringen så ut til å virke som en vitamininnsprøytning på laget, som kom på isen med ny giv i siste periode. MS var nær redusering et par ganger, men et stykke ut i perioden skulle vi oppleve en ny sprekk. Frisk scoret tre mål på rappen, og vi fryktet nok et tosifret nederlag.

Men MS fortsatte å kjempe med nebb og klør, og i et overtallsspill ble MS igjen venner med pucken. Axel Grusell serverte en pasning inn foran mål til Kim Frydenberg, som løftet pucken opp i nettaket. Og vi skulle få se ytterligere ett trøstemål i kveld. Stian Einbu brukte midten av kølla da han satte inn kveldens siste scoring fra kloss hold. Det er lenge siden vi har sett et lag og deres tilhengere juble så mye for rene trøstemål, men psykologisk sett var det nok meget viktig for MS å få hull på byllen. I forrige kamp hadde laget 27 skudd på mål uten å få uttelling, slikt går fort utover selvtilliten.

Det gutta presterte i de to siste periodene i dag, gir et visst håp for fremtiden. Det vil garantert komme flere smeller, men det er oppmuntrende å se at den usynlige muren bak motstandernes keeper blir revet. Ros til gutta for at de viser både innsats og spilleglede selv når de ligger under med mange mål. Når man sliter i motgang lærer man å glede seg over de små ting, og denne gleden må tas med videre til kommende kamper.