Rundspilt og ydmyket

MS-Stavanger Oilers 0-10 (0-3) (0-1) (0-6) Skudd: 27-32

Ved LS
Oppdatert: (25.9.2003)

MS var på høyde med gjestene fra Stavanger i en drøy halv periode i starten av kampen. Flere store målsjanser ble skapt, men etter hvert trådte klasseforskjellen tydelig frem. Denne besto først og fremst i at Stavangerlaget hadde evnen til å omsette sine sjanser i mål. En ikke uviktig egenskap i hockey. Gjestene viste seg dødelig effektive på kontringer, mens MS misset både 3 mot 1, og alene med tomt mål. Med 0-3 etter første periode hadde MS igjen fått en tung start. Og da gjestene la på til 4-0 bare 18 sekunder ut i andre periode, var det meste i realiteten avgjort.

Det var ingen mangel på skuddvilje fra MS sin side i denne kampen, men Stavangers meget gode keeper stoppet 14 skudd effektivt i andre periode. MS ledet skuddstatistikken etter to perioder, og 0-4 etter disse to periodene viser at klasseforskjellen mellom lagene ligger i avslutningsfasen. Gjestene spilte en pen, teknisk god hockey, mens MS med sin unge spillerstall må satse alt på knallhard jobbing og innsats denne sesongen. I kveld var innsats langt fra nok mot gjestenes finspill og effektivitet.

Siste periode ble et mareritt for MS. Oilers viste igjen en utrolig effektivitet, og scoret hele seks ganger før 14 minutter var spilt. MS gjorde noen spinkle forsøk mot slutten, men trøstemålet kom aldri. 27-32 i skudd og 0-10 sier noe om klassen til avslutterne hos Oilers, om en god keeper, og om for puslete MS-avslutninger. Laget har fått en meget tøff start på sesongen, med 19 baklengs, 0 poeng og 0 scorede mål. Det er å håpe at den "harde kjerne" nå støtter opp om laget i tiden fremover. Gutta fikk med seg applaus på veien ut i kveld, tross stortapet. Vi håper ingen lar seg avskrekke fra å støtte et lag i motgang, og oppfordrer alle til å stille opp igjen førstkommende søndag til hjemmekamp mot Frisk/Asker.

Dagens bestemannspremie gikk til Petter Skolla.