Målfattig i Manglerudhallen

Kveldens kamp endte med et knepent MS-tap mot Lillehammer, etter svært mange MS-utvisninger i andre halvdel av kampen.

Oppdatert: (11.9.2003)

MS-Lillehammer 1-2 (1-1) (0-1) (0-0)

Skudd: 17-28

Første periode så til dels meget bra ut fra MS sin side. Laget dominerte både i overtall og med 5 mot 5 på isen. Men som i forrige kamp mot Sparta, ble alt for mange sjanser sløst vekk. Erik Wallace fikk omsider hull på byllen da han etter en trippelsjanse løftet en retur i tomt mål. Lillehammer slo kontra, og utlignet til 1-1 i MS sitt første undertallsspill denne kvelden. 8-5 i skudd i en førsteperiode MS burde vunnet.

Andre periode ble begredelig sett med MS-øyne. Lillehammer tok ledelsen på et slagskudd mot en dekket Steen halvminuttet ut i perioden. Resten av perioden ble mer eller mindre ødelagt av de mange utvisningene. Spill 3 mot 5 og 4 mot 5 i lange perioder, tar på kreftene. MS gjorde likevel en heltemodig innsats i undertall, og hindret flere baklengs i perioden. Fremover fikk laget kun til to skudd på mål i denne perioden.

Da MS omsider ble fulltallige i tredje periode, satte gutta et bra press på Lillehammer. Men gjestenes keeper var både god og heldig, og hindret flere MS-scoringer. Etter hvert ble MS rammet av utvisninger også i denne perioden, og gjestene kunne styre inn til seier 2-1. Med så lange perioder i undertall, er det en prestasjon i seg selv å bare få to mål mot. Med fem mann på isen styrer MS kampen. Men de mange utvisningene bryter opp spillet, og sliter på mannskapet. Dette viser at laget må vise mer disiplin i kritiske faser av spillet.

La oss ta et eksempel: I midtperioden spilte MS 3 mot 5 i to minutter. I tillegg fikk Espen Steen slått spaken ut av hendene, og måtte greie seg med en vanlig kølle. MS klarer ved stor innsats å hindre baklengs, og Steen gjør sågar en redning med den utlånte kølla. Men i tumultene etterpå får Steen to minutter for slashing, mens Lillehammerspilleren går fri. En lignende utvisning pådro Kim Ceesay seg minuttet før. Å gi tilbake med samme mynt slår bare tilbake på eget lag, så lenge dommeren ikke har sett hva som skjedde i momentet før. At gutta vil ta igjen når de blir slått, forstår vi godt. Det har med ære gjøre. Men skal kampene vinnes må man unngå for mange utvisninger av denne typen.