Godkjent i første treningskamp
14. august 2003

MS-VIF 1-5 (1-2)(0-2)(0-1)

Skudd 12-53

MS stiller som kjent et meget ungt lag i årets serie. Det var ingen lett oppgave gutta hadde tatt på seg i årets første treningskamp. De regjerende mestrene fra VIF hockey sto på motsatt banehalvdel i kveld. Ikke uventet endte det med et relativt klart tap for våre gutter. Men vi sitter igjen med flere positive enn negative inntrykk etter denne kampen.

Det begynte slett ikke bra. Riktignok vant gutta den første droppen og gikk rett i angrep, men bare med det resultat av gjestene kontret inn 0-1 på sitt første angrep i kampen. Bjørn Opperud som debuterte i MS-drakt i kveld, var ikke heldig ved den anledningen. VIF scoret på sitt første skudd i kampen, og MS ville ikke være dårligere. Marius Andersen satte pucken i mål fra venstrekanten etter 3.04, etter pasning fra Klas Aarlid. Etter drøye kvarteret var Opperud uheldig igjen, og VIF kunne gå til pause med ledelse 2-1. Det skal dog nevnes at Bjørn Opperud reddet 18 skudd i denne perioden.

VIF åpnet også den andre perioden med et tidlig mål, og det så ut som VIF-gutta hadde satt inn et ekstra gir. Gjestene la på til 1-4, før Endre Thoresen tok over keeperplassen. Endre gjorde en meget god jobb i denne kampen, selv om han burde tatt det ene skuddet han slapp inn i tredje periode. Men han gjorde det godt igjen ved å redde straffeslag i den samme perioden. Mot slutten av kampen virket det faktisk som om MS-gutta frisknet litt til. Men kampen ebbet til slutt ut på resultatet 1-5.

Som oppsummering kan vi si at laget slipper inn noen billige baklengs, og det ser foreløpig litt spinkelt ut fremover på banen. De mange unge spillerne trenger mer tid på seg for å bli samspilt. I tillegg var Espen Steen og Axel Grusell ute med skader. Men alt i alt bør laget likevel si seg tålig fornøyd med denne første kampen. Gutta holdt innsatsen oppe hele veien, og virket ikke spesielt slitne tross tøff motstand. De fikk da også med seg velfortjent applaus på veien ut.

** Endre Thoresen, Johnny Fjeldstad, Kim Ceesay
* Marius Andersen, Kim Frydenberg, Lars Erik Forsberg, Joachim Goldstein

To friske perioder i Asker
21. august 2003

Frisk - MS 7-3 (1-1) (2-1) (4-1)

Skudd: 51-19

Sesongens andre treningskamp startet oppløftende for MS sin del, med en tidlig scoring. Morten Ytterdahl fikk riktig nok god hjelp av Frisks keeper ved den anledningen, men det var absolutt friske takter over MS i åpningsminuttene. Utover i perioden tok hjemmelaget over mer av initiativet, og pepret Espen Steen med til sammen nitten skudd. Espen så imidlertid ut til å være i bra form igjen etter skaden, og stoppet 18 av skuddene.

Tre minutter ut i andre periode var MS igjen i føringen. Denne gangen etter et nydelig angrep. Axel Grusell serverte en nesten rekordlang pasning til Marius Andersen, som leverte pucken tversover til Stian Einbu. Stian gjorde ingen feil, og sendte MS opp i ny ledelse. Hans første scoring i MS-trøya var alene verdt inngangsbilletten i kveld. Frisk utlignet etter snaue fem minutter, etter at MS var centimetre fra å få klarert ut av sonen i momentet før. 2-2 holdt seg helt til det gjensto 30 sekunder av perioden, da knallet Frisk inn ledermålet på et hardt skudd fra blueline. MS pådro seg litt for mange utvisninger i denne kampen, og var også i undertall ved dette baklengsmålet.

49 sekunder ut i tredje periode punkterte hjemmelaget kampen etter en fin enkeltprestasjon av ex-MS-spiller Lars Peder Nagel. Etter den scoringen gikk litt av lufta ut av slitne MS-gutter. Frisk kunne putte på ytterligere to ganger, før Kim Ceesay jobbet inn redusering til 3-6 på en kontring. Frisk la på til 7-3 i kampens absolutt siste sekund. Fra vår vinkel så pucken ut til å gå inn etter at sirenen lød, men i en treningsøkt som denne spiller akkurat det mindre rolle.

Som en oppsummering av kveldens kamp var det to oppløftende perioder vi fikk se i Askerhallen, og en der man vel falt litt mer tilbake til gamle synder. I de to første periodene var det stor fremgang å spore fra forrige kamp. Bra kjemping i forsvaret, og gutta var flinke til å rydde opp rundt keeper. I tillegg ble det produsert mer fremover. Fortsatt sliter laget med å få til noe etablert angrepsspill, men de var til tider småfarlige på kontringer. Etter to kamper ser allerede pasningsspillet ut til å sitte bedre. Siste periode viste likevel at det fortsatt er mye å jobbe med frem til seriestart.

Av enkeltprestasjoner i kveld kan vi gratulere Morten Ytterdahl, Stian Einbu og Kim Ceesay med sine første mål i MS-drakt. Vi kan også fremheve Klas Aarlid, som er lagets beste poengplukker med 3 poeng på to kamper. Til kveldens kamp manglet juniorlandslagsspillerne Mathias Trygg og Martin Røymark, mens Joakim Selvik og Eric Russwurm sesongdebuterte. Tilbake i MS-drakt fikk vi også et gledelig gjensyn med Mats Wikstrand.

*Espen Steen, Stian Einbu, Klas Aarlid, Kim Ceesay, Kim Frydenberg

MS sprakk igjen
31. august 2003

MS - Frisk: 0-6 (0-0) (0-2) (0-4)

Tre uker før seriestart mangler det fortsatt litt før det unge MS-laget finner toppformen. I dag leverte gutta en godkjent første periode. Etter en litt famlende start fant laget etter hvert veien oppover på banen, og skapte flere gode muligheter. Perioden var ellers for det meste preget av rotete spill fra begge lag.

I midtperioden tok Frisk over mer av spillet, og Askerlaget kunne score to ganger. Ved begge anledninger var MS i undertall etter noe billige utvisninger. Noen få farligheter klarte gutta å skape fremover også i denne perioden, men det lille ekstra manglet.

27 sekunder ut i siste periode punkterte Frisk kampen til 3-0, og igjen gikk litt av lufta ut av det unge MS-mannskapet. Resten av perioden ble for en stor del enveiskjøring i retning Endre Thoresen i MS-målet. MS fikk bare unntaksvis spille med fem mann på isen i denne perioden, og da Frisk i tillegg fikk øve seg på spill 6 mot 3, måtte baklengsmålene komme. To ganger scoret Askerlaget med tre mann mer på isen. Endre Thoresen måtte også se ytterligere en puck bak seg i denne heller begredelige tredjeperioden.

MS har et ungt lag denne sesongen, og det tar tid å samspille rekkene når man i tillegg allerede begynner å oppleve skadeproblemer. Mye bør likevel kunne utrettes på de siste tre ukene før seriestart. MS har så langt bare valgt å møte topplagene, og da må man forvente en og annen smell. Flere av spillerne er opptatt med junior-cupspill i tillegg til a-lagskampene. Da er det forståelig at det røyner litt på kreftene iblant. Vi håper og tror likevel på lysere tider når seriestarten nærmer seg. I mellomtiden kan vi glede oss over fin innsats av yngre og eldre junior. Yngre vant Hammarö Cup i Sverige i helgen, mens MS så langt står med seire over Gjøvik og VIF i Dragons Cup for Eldre junior.

*Marius Andersen, Erik Wallace, Joachim Goldstein, Mathias Trygg, Martin Røymark