Grüner Cup

To knepne tap og en oppmuntrende seier for MS.

Ved LS
Oppdatert: (21.9.2008)

MS gikk på to ettmålstap mot heholdsvis H/L (2-3) og Grüner (5-6) i de to første kampene i Grüner Cup. Dermed hadde ikke MS annet enn prestisje å spille for i den tredje kampen, men det viste seg å være mer enn nok. Det ble en spennende og innsatsfylt kamp, til tider med glimt av pent spill og flotte scoringer fra begge lagene. Rosenborg kom best igang, og kontret inn en tidlig ledelse i undertall. Trønderne økte sin ledelse etter drøye 13 minutter, før MS kom sterkt tilbake og ordnet balanse i regnskapet før pause med to scoringer i power play. Maths Johansson og Daniel Ponce var målscorere.

Maths Johansson var frempå igjen tidlig i andre periode, og sendte MS i føring med et flott lite raid på høyrekanten. Seks minutter ut i perioden var det MS sin tur til å score i undertall. Etter flere forsøk lyktes det MS å klarere pucken ut til Mats Wikstrand, han lurte den bakerste sortkledte med en enkel finte, og gjorde ingen feil alene med keeper. Snaut midtveis i perioden pådro MS seg en dobbeltutvisning, men holdt unna to minutter i spill 3 mot 5. Etter 12 minutters spill gjorde Lage Knutsen en sterk dobbeltredning, MS kontret inn 5-2 ved Jonas Moen, og vant dermed en oppløftende midtperiode med 3-0.

Seks minutter ut i siste periode økte MS sin ledelse igjen, denne gang ved Pål Skogli, men Rosenborg svarte raskt med et power play-mål sekunder senere. MS så ut til å ha god kontroll, og etter snaut halvspilt periode satte Jonas Moen inn nok en MS-scoring etter flott samspill med Maths Johansson. Rosenborg reduserte i sluttminuttene på et nytt power play, kampen endte dermed 7-4 til MS. Spesielt midtperioden var sterkt gjenomført, med godt spill i undertall, solid målvaktsspill og pene scoringer. Lage Knutsen reddet 17 skudd i den perioden, og endte på 90% i en kamp der trønderne vant skuddstatistikken 40-31 totalt.