Lørenskog2-MS 5-4

Sluttspurten kom for sent i seriepremieren.

Oppdatert: (27.9.2008)

MS vant begge treningskampene mot Lørenskog i sesongoppkjøringen, men da alvoret startet gikk ting litt i stampe. MS dominerte til tider stort i første periode, men uttellingen uteble. Isteden scoret Lørenskog på sin første målsjanse i kampen, og de økte sin ledelse rett etter at de var blitt fulltallige etter en utvisning. Bare 36 sekunder ut i andre periode fikk MS endelig uttelling på et power play. Fjorårets poengkonge i første divisjon, Peter Andersen, signerte sin første scoring i årets serie. MS-dominansen ble ikke mindre etter dette, men igjen virket det umulig å få pucken over målstreken. For Lørenskog derimot, fremsto det som lekende lett. Før perioden var omme hadde de økt sin ledelse til 4-1.

I sluttsekundet av andre periode ble en MS-spiller slått overende, og et durabelig slagsmål fulgte. Resultatet ble til slutt et undertall 3 mot 5 for MS. Mats Wikstrand pådro seg matchstraff etter fighten der han i det minste lyktes med å legge en storvokst Lørenskogspiller i bakken. I undertallet som fulgte etter pause punkterte tilsynelatende Lørenskog kampen da de satte inn 5-1 i spill 5 mot 3. MS nektet imidlertid å gi seg, og utover i tredje periode ble det endelig en viss uttelling på sjansene også for de grønne. Magnus Lindahl stakk gjennom på venstrekanten og reduserte til 2-5, før Peter Andersen økte det ørlille håpet om spenning med sin andre scoring i kampen. Da Niklas Wiklund banket inn 4-5 på et slagskudd fra blå fire og et halvt minutt før slutt, øynet vi i hvert fall et håp om det ene poenget. Men nærmere kom dessverre ikke MS i kveld, dermed endte det med et knepent tap i serieåpningen.

Dette var en kamp MS burde avgjort tidlig om man kun ser på det som produseres av målsjanser (MS vant skuddene med hele 51-26), men også denne sesongen er det målene som teller. Men at potensialet er der, så vi spesielt i siste periode. Neste mulighet til å starte poenghøsten kommer på Kongsvinger 1. oktober.