Kongsvinger-MS 2-4

Viktig MS-seier borte mot Kongsvinger.

Oppdatert: (01.10.2008)

Etter tapet i sesongpremieren hadde MS press på seg foran kveldens viktige bortekamp mot Kongsvinger. I fjor tapte MS begge kampene mot KIL, som spilte kvalik for GET-ligaen i vår. I år er det bare sju lag som spiller om de to kvalikplassene, så oppgjørene mot disse blir nøkkelkamper i så måte. Selv om også eliteklubbenes andrelag selvsagt bør slås om man skal kjempe i toppen.

Kveldens kamp mot Kongsvinger ble en tett og jevn affære, der Peter Andersen ble første målscorer. Hjemmelaget snudde det med to scoringer, men i andre periode pådro laget seg mange utvisninger. MS utnyttet ett av overtallene ved å utligne til 2-2 like før siste pause ved Jonas Djupvik Løvlie. I begynnelsen av tredje periode var det MS som måtte befolke utvisningsboksen, her ble det en tøff start med både 1 og 2 mann mindre på isen. Kongsvinger hadde to stolpetreff i løpet av kort tid. Men da denne stormen var ridd av ble det igjen MS sin tur til å spille overtall, og sju minutter ut i siste periode satte Pål Skogli inn den uhyre viktige 3-2-scoringen.

Etter dette tok MS mer kontroll over spillet, vant de fleste droppene og var flere ganger alene med keeper uten å få uttelling. Spenningen holdt seg dermed til sluttminuttet. Da hadde MS holdt unna nok et undertall, og da Kongsvinger tok ut målvakten kunne Jonas Djupvik sette inn det befriende 4-2-målet 14 sekunder før full tid. Dermed var to uhyre viktige poeng i boks, de første for sesongen.