MS-Rosenborg 4-2

MS til topps etter første stikk i slaget mot Rosenborg.

Oppdatert: (18.10.2008)

Rosenborg sto uten poengtap før helgens møter med MS, mens MS hadde vunnet alt siden arbeidsulykken mot Lørenskog i første serierunde. Dagens kamp bar ikke preg av å stå mellom to kvalikkandidater, til det virket det som det lå litt for mye nerver i luften. Men i første periode fikk vi se noe vi ikke har vært så bortskjemt med, nemlig et MS-lag som utnyttet sjansene sine på dødelig effektivt vis. Erik Wallace feide inn 1-0 etter 3.46 på en halvsjanse, med et kjapt skudd keeper ikke rakk å reagere på. Kvarteret ut i perioden klarte MS seg gjennom 2 minutter i undertall på suverent vis, der de til tider lå inne i Rosenborgsonen og presset med 3 av sine 4 mann. Dette uten å skape farlige situasjoner bakover. Like etterpå fikk MS sjansen i overtall, og med i underkant av tre minutter igjen av perioden satte Marius Andersen inn 2-0 etter at keeper hadde mistet pucken. I sluttminuttet ordnet Pål Skogli 3-0 på en igjen helt utspilt Rosenborgkeeper.

Med drømmeresultatet etter en periode ble MS litt mer forsiktige i den andre. Tidlig i perioden klarte MS seg gjennom drøye minuttet i spill 3 mot 5. Da MS også pådro seg noen flere utvisninger benyttet RIHK muligheten til å legge press på MS for første gang i kampen. Reduseringsmålet kom tre minutter før siste pause, og det var fortsatt litt nervøse takter over MS-laget. Snaut seks minutter ut i tredje periode kom Jonas Moen alene mot keeper, og satte inn det befriende 4-1-målet. Så fulgte igjen en periode med mange utvisninger til begge lagene, før Rosenborg kontret inn en ny redusering da det en kort stund var 5 mot 5 i antall spillere på isen. I sluttminuttene fikk gjestene en ny overtallsmulighet, denne gang 4 mot 3, men uten å få uttelling. Først i kampens siste halvminutt tok trønderne målvakten ut, men samtidig snappet en MS-spiller pucken. På vei mot tomt mål ble han taklet stygt mot keeper, og i tumultene som oppsto fikk gjestenes Ørjan Næss og Paul Vincent begge matchstraff.

MS ble hindret på vei mot en scoring nr. fem, men tok med seg to viktige poeng. Det bør gi laget nok trygghet til at de kan slippe seg mer løs i morgen. Finspill ble det nemlig veldig lite av i dagens kamp. Kampene mot TIK i gamle dager kunne ofte forsone seg mer som krig enn som hockeykamp, og Rosenborg tok til tider opp den arven. Det ble en del ufint spill, men MS klarte å holde hodet kaldt i de viktigste situasjonene. Dermed ble det to poeng, og tabelltopp før lagene braker sammen igjen i morgen. Til tider kunne det virke som gutta hadde litt vel mye respekt for trønderlaget, noe de egentlig ikke har gitt oss noen grunn til så langt i sesongen. MS bør ha mye mer å gå på, og på benken sitter en del friske juniorer som spilte U19-kamp i går. I tillegg er laget forsterket med backen Kyle Sibley, som har bakgrunn fra amerikansk college-hockey. MS har dermed fått noe større bredde på backsiden. Kyle noterte dessuten sitt første assist i dag på det fjerde MS-målet, og var også innblandet i det andre.

Vi ser frem til et nytt viktig og spennende oppgjør i morgen!

Adressa: Manglerud ble for sterke