MS-Rosenborg 4-4

Poengdeling i helgens andre kamp mot Rosenborg.

Oppdatert: (19.10.2008)

Rosenborg måtte klare seg uten Paul Vincent og Ørjan Næss etter gårsdagens matchstraffer, mens MS hadde en del juniorer opptatt med U19-kamp. Det var MS som kom best igang også i søndagens match. Gjestene pådro seg en tidlig utvisning, og MS gikk rett i angrep. Rett etter at Rosenborg var fulltallige fikk MS uttelling. Peter Andersen sendte en pasning fra bak målet frem til Erik Wallace, som satte pucken inn på direkten. Og MS stormet rett frem igjen fra neste dropp, Jonas Moen kom gjennom på kanten og dunket inn 2-0 bare 9 sekunder etter den forrige scoringen. Det var MS som styrte det meste i første halvdel av perioden, men etter drøye 12 minutter sviktet det litt i forsvar. Rosenborg kom gjennom 2 mot 1 og reduserte mens MS var i overtall. Etter dette kom gjestene langt mer med i kampen.

Tidlig i andre periode kom utligningsmålet, og MS var skikkelig bakpå i åpningsminuttene av denne perioden. Etter hvert jevnet det seg ut igjen, vi fikk se en langt mer åpen hockey med målsjanser til begge lagene. Peter Andersen sørget for ny MS-ledelse da han kom alene gjennom etter fem og et halvt minutt. Denne ledelsen holdt seg helt til minuttet ut i tredje periode, begge Laavegbrødrene var involvert da gjestene skapte balanse i regnskapet. Men i en god Rosenborgperiode var det igjen MS som kom foran i målprotokollen. Erik Wallace ble igjen spilt frem av Peter Andersen, med et tversoverpass da gutta var gjennom 2 mot 1. Erik gjorde ingen feil, og MS var i ny føring. Denne gangen holdt ledelsen til under 5 minutter gjensto på klokka. Da spilte et hardt presset MS-lag en feilpasning inn foran eget mål, gjestene takket og bukket og det sto 4-4.

I sluttminuttene hadde Rosenborg flere muligheter til å avgjøre, men uten å lykkes. Slik kampen utviklet seg var poengdeling et greit nok resultat, selv om det føles litt bittert å gi bort et poeng i kampens siste fem minutter. MS prøvde til tider å spille mer offensivt i denne kampen, det ble morsommere å se på, men gikk til tider utover det defensive. Skuddstatistikken endte forøvrig også uavgjort, med 29-29.
Spillemessig var ingen av kampene optimale, men tre av fire poeng mot Rosenborg var kanskje bedre uttelling enn mange hadde ventet. Innbyrdes seier mot trønderne kan være nyttig å ha med seg videre. Etter kveldens runde snek Kongsvinger seg forbi MS og opp i tabelltopp, og det er svært jevnt i toppen. Neste kamp for MS går førstkommende onsdag hjemme mot VIF2, da må alle sanser igjen være skjerpet. At MS de tre siste sesongene har en bedre statistikk mot VIF1 enn VIF2, sier vel alt om hvor seriøst den oppgaven bør tas om det skal bli poeng.