MS snublet seg til topps i 1. divisjon.

Oppdatert: (12.11.2008)

(FOTO: Sport10.no)

Siden Kongsvinger hadde spillefri i kveld, var det klart at MS med poeng mot Grüner ville klatre til topps på tabellen. Men å ta poeng mot Grüner har ofte vist seg å være lettere sagt enn gjort for MS. Sist det skjedde i en seriekamp mot Grüner var faktisk i  2004/2005, den sesongen endte til gjengjeld med opprykk for våre helter i grønt.

I den første perioden av kveldens kamp hadde MS et klart spillemessig overtak. Spesielt da MS spilte i overtall mot slutten av perioden fikk Grünerkeeperen det varmt om ørene. Men uttellingen uteble, tross hele 22 MS-skudd på mål i perioden. Grüner var også fra tid til annen farlige på kontringer, men perioden endte målløst. Utover i andre periode begynte frustrasjonen å bre seg litt i MS-laget, og det ble ikke bedre av at hjemmelaget kontret inn 1-0 seks minutter ut i perioden. For Grüner ble målet en vitamininnsprøytning, mens MS-spillerne var i ferd med å surne. Grüner hadde også en puck til inne, men ble avblåst for skøytemål. I en kritisk periode etter drøyt halvspilt kamp, fikk MS en psykologisk svært viktig scoring. Gutta kom gjennom 3 mot 1, og Jonas Moen valgte å avslutte raskt. En ellers svært god Grünermålvakt mistet pucken, og Kyle Sibley kunne sette returen i mål. På stillingen 1-1 etter to perioder var det duket for en spennende avslutning på kampen.

Snaue seks minutter ut i tredje periode kom det avgjørende målet. MS spilte 5 mot 4 etter at Grüner fra benken hadde pådratt seg en utvisning for usportslig opptreden. Skuddet fra Daniel Ponce skiftet retning og spratt i mål, og MS var i føring for første gang i kampen. I momentet etter scoringen ble Peter Andersen dyttet overende. Han valgte å ta igjen, og vi forventet en unødvendig tominutter. Men at situasjonen skulle kvalifisere til matchstraff for Peter, virket uforståelig sett fra tribunen. MS måtte dermed klare seg uten toppscoreren, og rett ut i fem minutter undertall. Det var definitivt ikke finspill som bragte MS til topps på tabellen i kveld, men da gutta først hadde tatt ledelsen, sørget de for å ta vare på den. Grüner kom ikke nærmere enn et stolpeskudd, samt et skudd fra kloss hold som Lage Knutsen ikke forsto at han hadde reddet. MS hadde også en puck i stolpen i sluttminuttet, men en mildt sagt litt kaotisk kamp ebbet ut med 2-1-seier til MS. Selv ikke målene kan karakteriseres som spesielt vakre i denne kampen, men du verden så viktige. Gutta virket da også mer lettet enn stolte over sin prestasjon da seieren var et faktum og to nye poeng innkassert.