MS-Sparta2 6-2

Drømmestart på det nye året for a-laget.

Ved LS
Oppdatert: (10.1.2009)

Sist MS og Sparta møttes ble det jevnt, denne gangen fikk MS en noe enklere match. Første periodes eneste mål ble scoret av hjemvendte Martin Hansen, etter en sølvfat-pasning fra Peter Andersen. En hyggelig start på comebacket for Martin. MS hadde også to underkjente scoringer i denne perioden, men måtte nøye seg med 1-0 til pause. I andre periode økte det spillemessige overtaket, og MS scoret tre ganger ved henholdsvis Jonas Djupvik, Kyle Sibley og Magnus Lindahl, før Sparta fikk lov å redusere i overtall. Tredje periode ble en transportetappe, hvor Sparta reduserte en gang mens Sondre Olden scoret to ganger for MS. Olden er yngstemann i MS-laget, men en av de beste og kaldeste avslutterne.

Vi nevnte innledningsvis drømmestart på det nye året, og sikter da ikke bare til en greit gjennomført kamp fra MS sin side. For i kveld tapte nemlig også Kongsvinger borte mot Furuset2, og MS rykket igjen nærmere en kvalikplass. Kongsvingertapet betyr at MS igjen kan sikre kvalikplassen selv, men de kan fortsatt bli nødt til å vinne alle resterende kamper. Målforskjellen kan også spille inn, siden MS og Kongsvinger endte likt innbyrdes. Neste helg møtes Kongsvinger og Rosenborg i Kongshallen. MS har som kjent gjort unna sine seriekamper mot disse to, men har nok av vriene oppgaver igjen. Både mot lag som Grüner, Hasle og Gjøvik, og ikke minst mot de svært så uberegnelige andrelagene.

Måten førstedivisjon gjennomføres på gir noen utslag som bør være en tankevekker for de som avgjør veien fremover i norsk hockey. At eliteklubbenes andrelag får delta uten å ha kvalifisert seg sportslig, og uten noen mulighet for opp- eller nedrykk, gir en stor mengde relativt meningsløse kamper. Noe som igjen kan få store konsekvenser for de øvrige lagene. Alle i MS er glade og takknemlige for hjelpen og den heroiske innsatsen fra Furuset i kveld. Men at samme klubb kunne sende til Trondheim et lag som tapte med til sammen 1-39 i to kamper, er et tankekors. Og Furuset er ikke alene om å sende sparsommelig med spillere ut på en dyr Trøndelagstur, spesielt ikke når a-lagene har kamp samme helg. Rosenborg spiller dessuten flere hjemmekamper enn østlandslagene, og har til nå ikke avgitt poeng mot noen andrelag. For trønderne er det snarere mangel på kamptrening som kan bli et problem når laget skal ut i kamp mot bedre motstand.

For MS sin del er det nå kun en ting som gjelder fremover, og det er å vinne kampene - gjerne med solide sifre. Neste motstander er VIF på Jordal førstkommende onsdag. VIF2 kan også stille med svært så variable mannskap, og har hatt et godt tak på MS tidligere. MS snudde imidlertid den trenden med storseier i Manglerudhallen tidligere i høst. Vi håper på en gjentagelse, uansett hva eller hvem som stiller på den andre banehalvdelen denne gangen.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS