MS-Grüner 12-1

Grünerspøkelset ble jaget på dør i festforestilling.

Ved LS
Oppdatert: (31.1.2009)

Grüner har alltid vært en hard nøtt å knekke for MS, og heller ikke i kveld gikk det på skinner i starten. For det første var det lenge uvisst om det ville bli kamp. Isproblemer førte til at kampen ble utsatt. Og da man først kom igang, var Grüner kjapt frempå og satte inn ledermålet. I det første kvarteret av kampen var det lite som tydet på at MS var på jakt etter en kvalikplass. Men så snudde det, og det radikalt.

Det hele begynte med Magnus Lindahls kontringsmål etter drøye 16 minutter. Grüner rotet pucken ut over blå, og lynkjappe Lindahl var fremme og snappet. Alene med keeper var han iskald. To og et halvt minutt senere dunket Daniel Ponce inn 1-1 på et usedvanlig velplassert skudd fra blå. Og nå var MS på hugget. I sluttminuttet av perioden lekte Jonas Moen og Magnus Lindahl seg i flott samspill, og Moen kunne til slutt sette inn 3-1 42 sekunder før pause.

Om andre periode er det fristende å bruke floskelen "bare ett lag på banen". MS trillet puck og moret seg, og satte inn den ene perle-goalen etter den andre. Juniorene var sentrale også i denne kampen. Lindahl er nevnt, men også Sundelius, Olden og Djupvik var involvert i mye av finspillet. MS scoret hele 5 ganger i andre periode, og var ikke stort dårligere i den tredje. Her ble det ytterligere 4 mål, slik at MS dermed kunne innkassere sin andre 12-1-seier på rad. Maths Johanssons oerlegne dribleraid avsluttet scoringsballet på en perfekt måte. Med dette er forhåpentligvis Grünerkomplekset parkert en gang for alle.

MS kan nå glede seg over noen dagers pause fra seriespillet, mens flere av våre yngre skal i aksjon med landslagsspill. 12-1 over Grüner er et flott resultat å ta med seg videre. Et kraftig forsterket Rosenborglag vant i kveld sin første kamp mot Stavanger, mens Kongsvinger vant borte mot Stjernen. Alt tyder altså fortsatt på at MS må vinne alle sine gjenværende kamper. Det er flere tøffe oppgaver igjen, men spiller gutta som i kveld er absolutt kvaliken innen rekkevidde. Vi er i hvert fall svært så glade for at isen holdt i Manglerudhallen i kveld.

Gjeipen på det tredje knapphullet (referat fra Grüners websider)