MS-Comet 2-7

MS ble straffet knallhardt mot Comet.

Oppdatert: (01.3.2009)

Etter å ha nærmest lekt med Furuset i første kvalikrunde, fikk MS oppleve en helt annen virkelighet i kveld. At tempoet i kampen ville bli høyere, så vi fra første dropp. Det ble mindre tid til å tenke og resonnere, og feilene som ble gjort straffet seg knallhardt. Alt i det første byttet førte en feilpasning i egen sone til Comet-scoring. Da var perioden 40 sekunder gammel. MS prøvde å flytte spillet opp, men det ble mange krampaktige avslutninger fra dårlige posisjoner. Samtidig straffet den offensive satsingen seg bakover. Da MS spilte i overtall kvarteret ut i perioden, kom to Cometspillere helt alene gjennom med Lage Knutsen, og det sto 2-0 til gjestene. Like etter ble en MS-spiller utvist, og Comet benyttet anledningen til å sette 3-0 før pause.

I andre periode var det MS sin tur til å få en kanonstart. Martin Hansen reduserte etter bare 22 sekunder, etter godt samspill med Kyle Sibley og Pål Skogli. MS var langt mer på offensiven i denne perioden, i hvert fall så lenge de fikk ha fem mann på isen. Laget spilte seg også til langt flere klare målsjanser enn i første periode. Men halveis i perioden pådro MS seg noen utvisninger som rutinerte gjester visste å utnytte. Med to Cometscoringer på 44 sekunder, var kampen i realiteten punktert. MS skal likevel ha ros for sin enorme innsatsvilje også etter at håpet om poeng var ute. Martin Hansen reduserte en gang til før perioden var omme, igjen assistert av Pål Skogli. Dermed endte denne perioden 2-2. MS vant skuddene i perioden 15-13, men de mange utvisningene ble straffet med to baklengsmål. Uttellingen framover var heller ikke like god som den har vært, og det hjalp ikke at Peter Andersen måtte stå over etter en smell i skulderen i forrige kamp.

MS kjempet godt også i tredje periode, men i kveld ble det en kamp mot overmakten. Comet scoret to ganger til, og vant med komfortable 7-2. Dette i en kamp der skuddstatistikken var nokså jevn, 35-31 i Comets favør. Også i forrige kamp mot Furuset var det skuddmessig jevnt, men uten at MS på langt nær ble straffet like hardt for feilpass og utvisninger. I kveldens andre kamp vant forøvrig Kongsvinger med 6-2 over Furuset. Det betyr at MS fortsatt er over opprykksstreken, med knappest mulig margin: Ett mål bedre målforskjell enn Kongsvinger. Dette gir et meget spennende utgangspunkt før neste kamp mot nettopp Kongsvinger på bortebane førstkommende torsdag. Slik resultatene ser ut så langt, tyder mye på at disse to lagene vil gjøre opp om en GET-ligaplass. Det blir ikke mindre spennende når man vet at ett poeng skilte i seriespillet i Kongsvingers favør, og at innbyrdes oppgjør endte likt. MS er fortsatt det eneste laget som har slått Kongsvinger i Kongshallen denne sesongen.

På en kveld der a-laget fikk bank av Comet, er det verdt å ta med seg at MS U19 uten sine beste spillere vant 5-0 mot nettopp Comet i Halden. Det resultatet betyr at U19 førstkommende fredag spiller en ren seriefinale hjemme mot Lillehammer, hvor seier eller uavgjort vil gi seriegull til MS. Det er også en kamp verdt å få med seg midt inne i kvalikspillet.